28 maj 2009

Grodorna

En liten text får det bli om våra små grodor. Igår blev de väldigt livliga och jag fick lägga en bricka över baljan för att de inte skulle hoppa ur. Vi bestämde att imorgon ska de ut i naturen. I morse var det bara en groda som levde. En låg död i vattnet och den andra hittade vi död och torr på köksgolvet. Han hade antagligen kommit ut genom handtagen på baljan. Så vi var tyvärr en dag för sena i vårt utsläpp. Den sista har i alla fall hamnat i sitt rätta element i en liten bäck som rinner ner mot Ätran inte så långt hemifrån oss. Men oj vad liten och hjälplös han såg ut där i bäcken!

3 kommentarer:

Marie Höglund sa...

Ja det måste ha varit riktigt läbbigt för den stackar´n när han hamnade i bäcken. Stor som en ocean ju ;-)

Skogs trollet sa...

Roligt med grodor!

Vi anlade en damm för något år sedan och jag bestämde tidigt för att försöka få grodor där.

Så jag och dottern fångade grodor och satte ner dem där och nu kväker det massor av grodor i vår damm, den här tiden på året. Sen blir det grodägg och grodyngel och under sensommaren simmar det smågrodor där.

Så gulligt, så....

AnnaKK sa...

Vad synd att det gick galet med två - men om den tredje klarar sej så har ni ju ändå en fantastiskt fin statistik! För är det inte nåt sånt typ att "av hundra grodyngel så blir det bara en vuxen groda"...? :-)

Sicka söta marsvin i inlägget ovan! :-)

Ha en fin pingsthelg!