20 mars 2010

Vårt dagliga bröd


Har druckit morgonkaffte nu och tittat på min dagliga frukostgäst. Ekorren är här alltjämt. Sams med fåglarna är han också. Han och koltrasten sitter så rart bredvid varandra och knaprar.
Bilderna är från 2009.

När jag tog ut cykeln häromdagen för att cykla till jobbet hörde jag ett väldigt raspigt ljud.
Jag tittade mej omkring och såg sedan att det var från ekorren. Jag har ju skämt bort honom lite med solrosfrön och hasselnötter (färdigskalade). Min mamma har gett mej nötter som blivit över sedan i julas, alltså sådana vi knäcker som hon tyckte att ekorren skulle få.
Visst fixar han det! Men han får jobba för det.
Nu när det börjar bli vår i luften gör han sej ingen brådska heller. Han sätter sej på en gren och tvättar sej och fixar sej och ser ut att njuta av livet.
Någon frågade mej för ett tag sedan om jag vet att det är samma ekorre.
Att det är samma ekorrar som kommer hit det är jag övertygad om, men här är minst tre.
De är dock inte sällskapliga med varandra och håller avstånd om de råkar komma samtidigt.
Jag vet att när jag tog bilder förra året av dem så här nära så var det en som såg annorlunda ut i ansiktet och var magrare i kroppen. I år har jag mest sett dem från vardagsrummet och kan inte säga att jag ser någon skillnad på dem därifrån.
Att prata om "min ekorre" är lite gulligare tycker jag än att säga en av ekorrarna,
men varför jag säger att det är en han har jag funderat över.......
Kan någon se vad det är för sort?

Vill göra lite reklam för min nya blogg där jag tänkt samla mina fågelbilder. Får se vad det blir av det, här är i alla fall en början:
Gärdsmygens fåglar

6 kommentarer:

Cyrran sa...

Så söt "han" är din ekorre! Jag hade en i trädet utanför köket häromdagen, men hann tyvärr inte hämta kameran innan han förskrämt flydde vår katt som låg på lur neranför trädet!
Ha en skön lördag!
/Cyrene

BP sa...

Åhhhhhhh... vill se mera av "Kurt". Visst döpte du honom till det namnet eller minns jag fel. Han är ju hur söt som helst.

PS. Klart det är en "han", ingen tvekan, mycket lättare att prata med ekorrar av det motsatta könet;-) DS

AnnaKK sa...

Fina foton på korren! :-) Det är lika dant här: Det är mer än en, men på foto får det verka som om det alltid är samma - så det blir typ "min ekorre" här också, alltså! :-) Och jag kan inte till hundra skilja dem åt när de kommer en och en, men ser man två åt gånger kan man ju notera vissa skillnader på dem just då...

Nu ska jag ta mej en titt på nya fågelbloggen också! :-)

Moments of photography sa...

Vilken sötis!!!

Vackra bilder du visar.

Ha en bra vecka.

Rune A Karlsen (Bildebloggen) sa...

Du er heldig som har slike gjester på besøk, fine bilder av den som alltid :)

Annelie sa...

Vet ej vad han e för sort, bara att svenska ekorrar är finare än de amerikanska gråa korrarna. Gillar tofsarna på örona och den fina rödbruna pälsen.