11 mars 2010

Sothöna!

Idag var jag ute för att titta efter strömstaren. Hittade ingen sådan däremot en ensam sothöna som inte var skygg av sej.Kroppen är gråaktig och huvudet mycket djupt svart vilket gjorde fågeln svår att fotografera tycker jag.
Har ni sett sådana fötter?

10 kommentarer:

Lasseivomma sa...

Trevlig fågel som du porträtterat snyggt.
Kul att jag fick dig att tänka om.
På nätet finns ett vattentornssällskap med massor av bilder. Linköping har också ett snyggt har jag för mig.
Länk http://www.eber.se/

Maria Thorbjörnsson sa...

Vilka fötter..dom vill man nog inte känna av...men du fågeln e ju helt underbart fotad...Maria

SqZ sa...

Fötterna ser onekligen knasiga ut. Som halvhjärtad simhud.

Viola sa...

Riktig så nydelige bilder du har fått av sothøna!! :) Store føtter ja, ser ut som den har arvet et par for store støvletter?? Hehe.. Morsomt! :)Fin dag til deg! :)

BP sa...

Vaddå svår att fotografera... du lyckades ju 100%... i mina ögon alltså. Sothöna sa du ??????????

PS. Din mössa måste ha bidragit till att Bajen är i final i bandy... igen. Tänk om dom för en gångs skull skulle VINNA. DS

Rune A Karlsen (Bildebloggen) sa...

Så flotte bilder du fikk av Sothøna, ikke alltid like lett å komme så tett på. God fangst du fikk her :)

Ha en fin natt.

Bruno Beige sa...

Snyggt fotat. Sothöna, fågeln som består av hopplockade delar.

AnnaKK sa...

Vilka härliga foton! :-D

Jag har sett att det finns sothöns i en å vid Älmhult - stannar till där ibland när jag har vägarna förbi. Men de är alltid så långt ut i vattnet, så jag har inte ens brytt mej om att fota dem på avstånd. Däremot är det kul att titta på dem, för hanarna (måste det väl vara!?) är riktigt i gasen nu och är allt som oftast i luven på varann.

Liten men naggande god, är nog ett uttryck man kan använda om verkstaden här hemma. Från början var den ett stall och rymde nätt och jämt ett par små shetlandsponnier, några kaniner och marsvin. Men efter lite ombyggnationer så går det faktiskt att pressa in flera hundra hästkrafter i den... :-)

Anonym sa...

Väldigt fina foton på sothöna du lyckats ta. Har du använt teleobjektiv...eller har du kunnat komma så där nära...??? / Ninna / persiljeland.blogg.se /

annette sa...

Visst är det svårt att fota fåglar med dessa färger men jag tycker Du har lyckats enormt bra, verkligen snygga bilder, Du måste ha kunnat gå ganska så nära tror jag!

Läckert!!

annette