7 juni 2014

Svart-vitt på Ordlös lördag


Blogg 100: 99 gjorda, 1 kvar!

6 kommentarer:

Freja sa...

En bild som väcker frågor! Vem är kvinnan med väskan, vad är det hon ska visa dem, eller vad är det de försöker hindra henne ifrån? Spännande!

anemonen sa...

Här väcks det tankar för en av männen har ett gevär.

BP sa...

Här håller jag helt med Freja - många frågor. Skulle gissa att du tog bilden i Jerusalem alternativt utanför Israels Militärmuseum i Tel Aviv.
Vad jag lärde mig är att de ljust klädda "soldaterna" går på militärgymnasiet/-universitet, utan att delta fysiskt i strid efter utbildningen. De är tänkta att bli Israels "hjärnor" bakom eventuella attacker mot fienden.

Herregud, varför babblar jag på... Älskar bilden precis som jag älskar allt som har med Israel att göra, vilket land!

Svar: Nej, det var inte Neve Tzedek utan "ingången" till Carmel Market nerifrån havet. En kvinna som såg oss med en karta sa: I'll show you. Så hon gick före oss uppför en liten backa och visade oss "bakingången" till marknaden. Denna lilla gata var kantad av massvis med sådana små hus (mosaik/väggmålningar). Många var små hål i väggen med dagens soppa/lunch som vi dock aldrig testade

Erik Semlan sa...

Spännande foto. Den kvinnliga soldaten med automatkarbinen verkar stå där och mest iaktta gruppen med soldater runt tjejen med det långa håret. Kanske är hon en guide?
Det verkar som soldaterna lyssnar på vad hon säger, kanske berättar hon om Carmel Market.
Ja nu går vi snart i mål i utmaningen. ;-)

Nukke sa...

Du har riktigt fina bilder här !

Anonym sa...

Wow, vilken kanonbild! Finns mycket att upptäcka och frågorna hopar sig i huvudet :-)