17 februari 2014

Tel Aviv

 Andra dagen i Tel Aviv är snart till ända. Vi är helnöjda med vårt boende. 130 Rock Apartment är så fint och trevligt. Vädret har varit toppen idag och en långpromenad utmed stadens strand var härligt!
 På vägen tillbaka gick vi förbi fotbollsstadion som vi ska besöka senare under veckan,
Därefter, på väg mot strandpromenaden igen, kom vi förbi en väldigt speciell butik. För första gången i mitt liv fick jag se att de finns på riktigt, 3d-skrivarna. Jag har inte kunnat tro att det är sant. Men nu vet jag.
 Den här skrivaren var i full action. Här skriver man ut övervåningen till ett litet plasthus vars undervåning skymtas till vänster om skrivaren.
 
Två killar fanns i butiken. Den ene av dem berättade att han studerat 3d i Tel Aviv och att han nu gör sin Master Degree i Jerusalem.  De här killarna är hjärnan bakom hela produktionen, från design till färdig produkt. De berättade att detta var den första 3d-skrivarbutiken i Israel. Produkterna i butiken var askar, örhängen, armband, pennställ, mobilfodral, lampor m.m. Och jag var och är fascinerad! Jag fattar det inte! Vill du läsa mer om 3dfactory klicka här.
 
Vi kom hit igår och då var det söndag så jag lägger upp mitt inlägg hos Marit och Helgbilden. Där är det tävling denna vecka också med chans att vinstchans hos Cuponation.

8 kommentarer:

KajsaLisa sa...

Den sandstranden gillade jag. Sår faktiskt en sån 3d-skrivare, tror det var på Media Markt. 25000 skulle dom ha för den.

BP sa...

3D Factory missade vi TOTALT!!! Maken kollade just nu och nästan grät;-)
Strandpromenaden känner jag mycket väl igen, å är så avis på dig/er. Älskar Tel Aviv!!!

Å tänk att jag t o m missade Bloomfield Stadium. Ooooops!!! Vi upptäckte dock ett annat (stort) stadium vid slutet av Yankon floden. Måste ha varit Maccabis konkurrent;-)

Är såååå otroligt glad över att du/ni gillar Tel Aviv!!! Missa bara inte Carmel Market - ett absolut måste. Kolla bloggen igen!!!

Eva Trillian sa...

Så bra ni verkar ha det :) Härligt!
Och 3-D-skrivarbutik! Det finns business för nästan allt ... eller, "nästan" kanske inte ska vara med i den meningen alls!
Ha fortsatt sköna dagar!

LissenTo sa...

Den stranden ser härlig ut att ta långpromenad efter

Ha en skön semester

Mias Mix sa...

Nej det där kan man bara inte fatta, helt obegripligt. Så kul att få se det på riktigt!
Underbart vackert, får mig att längta till sommaern!

Stare Ström sa...

Så häftigt! Det har inte jag heller sett! Och så bra att ha vänner som ser till att man får det lite bättre!

Unknown sa...

Spännande med ytterligare bilder från Israel.
3d butiken verkar riktigt grym, en sån maskin ska önska mig i present.
/Kiki

Marit Johansson sa...

Aha... samma hotell som BP bodde på, så kul. Härligt att se att ni har fint väder :)