3 februari 2014

Helgbilderna...

I fredags skulle jag hem till en väninna och fika efter jobbet. Den morgonen hade jag vaknat 3.30...... För säkerhets skull skickade jag ett sms om att hon gott kunde lägga på några extra bönor när hon bryggde kaffet så att jag skulle hålla mig pigg. En trevlig fika hade vi, jag var inte det minsta trött och kaffet var alldeles utsökt! Min goa väninna hade hörsammat mitt sms och nöjde sig inte med att lägga på några extra bönor utan hon hade varit inom affären och köpt ett speciellt kaffe just av denna anledning. Forza! Det kallar jag omtänksamhet!


Igår bjöd min systerdotter på födelsedagsfirande. Det var en överraskning att det blev en kinesisk middag. En mycket positiv överraskning!
Hon studerar kinesiska ömsom i Sverige och ömsom i Kina och står nu i startgroparna för nästa Kina-termin.
All mat var hemlagad Kina-mat. T.o.m dumplings hade hon gjort! De var fantastiskt goda. Varje gång jag äter dumplings förundras jag över att något så blekt kan vara så gott!

Helgbilderna blev idag flera. 
Andras helgbilder hittar ni hos Marit

8 kommentarer:

BP sa...

Vilen fantastiskt fin dukning! WOW! Å du, vad gäller dumplings så håller jag helt med dig. Älskar dem och äter dom ofta. Man kan ju t o m köpa dom djupfryst och om man typ "ånkokar dom i en stekpanna med lock så får de t o m färg.

Eva Trillian sa...

SÅ mycket annorlunda och fin du varit med om :) Goda vänner och fina släktingar är verkligen något att vara rädd om!

Anita - Malta sa...

Oj, så spännande det låter och vilken vacker dukning ! Dumplings har jag aldrig smakat men måste nog erkänna att de ser inte så där jättegoda ut. Men jag skulle inte tveka att prova för det ;-)

Margareta sa...

Zoegas är absolut det kaffe som oftast köps här hemma och Forza ligger högt i kurs. Nu vill vi alltid ha starkt kaffe.


Vilken fin dukning och god mat du blev bjuden på, spännande med det hemlagade och säkert mycket närmre det riktiga än det som serveras på många lunchrestauranger. Måste erkänna att jag aldrig smakat dumplings får ta mig i kragen och söka rätt på ett ställe där jag kan testa och sedan kanske även prova hemma. Tycker dumplings ser ut som misslyckad palt, eller kroppkakor - så jag är van med färglöst. I morgon blir det i alla fall palt.

Tack för din fina kommentar hos mig, gillar att fota bron och försöker att hitta nya vinklar och vrår. Svårt på sommaren eftersom jag inte kan gå på vattnet. =)

Ha det gott även resten av veckan.

Berit sa...

Hi, hi.... tack!

Marit Johansson sa...

Ja inte ser det så aptitligt ut med dumplings men jag har hört att det är gott så jag tror dig :) jag har faktiskt aldrig smakat riktig kinesisk mat!

maria sa...

vilka goda bilder .

Mias Mix sa...

Vilken trevlig helg! Läckra bilder! Provade dumplings när vi var i Kina men jag gillade dem inte...