1 april 2009

Vår i stan

Blommor planterades i rabatterna.

Fiskarna har vaknat till liv. 1 april är det säsongspremiär för laxfisket i Ätran.

Lite här och var hittar men dem, fiskegubbarna, ja karlar i alla fall, ytterst sällan ser man någon kvinna bland fiskarna. Här ovan samsas de nog med mina gärdsmygar. Det är ett riktigt gärdsmygsställe just där!Klicka här om du vill läsa vad en flugfiskare tycker om gärdsmygen.

5 kommentarer:

Lusthuset sa...

Ja, nu känns det ätt det är vår på riktigt. Jag upptäckte det när jag fann mig stå i ett växthus för att köpa några påskblommor iförd vinterjacka, tjocka srumpor och stövlar. Det var varmt skall jag säga. Det slog om på en halvtimme. 11 grader och sol när jag kom ut... underbart. Störtade hem och räfsade och klippte i rabatterna och fikade ute på uterummet för första gången. Härligt. Lite av denna känslan anas i dina bilder också. Oj, det blev mycket det här, men det är lätta bli hänryckt när det är vår. Kram!

Carina sa...

Nu börjar det röra på sig bland fiskegubbar.Brorsan är en hängiven fiskare av lax och röding.Fiskade en del när sönerna var yngre men sen döttrarna kom har det blivit mindre tid till det.De tycker det är läbbigt och lite synd om fisken...håhå jaja,det går väl över..

AnnaKK sa...

Det ser ju riktigt trevligt ut - iallafall om man har helhöga stövlar! :-) Var det nån som fick nån fisk då??

Någar gärdsmygar fastnade förhoppningsvis INTE på krokarna...?

Ha en toppenfin kväll! :-)

Artlover sa...

Ja, tänka sig att våren har kommit. Idag har det varit varmt ute och i morgon ska det bli varmare. Fina vårbilder du visar här. Tack för din kommentar:-)
Jag har länkat till dig förresten:-)
Hade bra!

Ulrica sa...

Vilka härliga vårbilder... Sådana vill jag också fota "in masse".