23 april 2009

Inget är som väntans tider

I just det här hörnet har det varit inneboende de senaste somrarna. Först var det en koltrast som bodde här. De två senaste åren har här bott en rödstjärt. Den rödstjärten bodde tidigare i en annan hörna av garaget men flyttade alltså runt knuten.
Precis intill den här hörnan fanns en fågelholk förut, en riktigt fin en, iallafall när den var ny. Men den fågelholken har ingen bott i ännu. Nu har jag flyttat den. Att koltrasten inte fick plats i den förstår jag men rödstjärten tycker jag borde fått plats. I vilket fall så valde rödstjärten att bosätta sig under taket till carporten där den ivrigt matade sina ungar. Nu väntar jag, för ryktet har gått att rödstjärten är tillbaka i Sverige igen efter vinterflytten. Rödstjärten är en liten fågel med ett skarpt ansiktsuttryck som en vit fläck över pannan på det annars svarta ansiktet skapar. Rödstjärten har så klart en röd stjärtfjäder och ett rött bröst. Den är bland de sist återvändande flyttfåglarna så nu håller vi utkik!

4 kommentarer:

AnnaKK sa...

Hej!

Ja, visst är det konstigt att vissa holkar bara ratas av fåglarna - medans det i andra kan vara fullt slagsmål om "förstahandskontraktet"! Några rödstjärtar har vi inte här vad jag vet, utan för vår del brukar det vara flugsnapparna som är de sista som kommer av flyttfåglarna. Och då har ju många av de andra redan fixat klart med sina bon - och så kommer de aggressiva flugsnapparna och bara kör ut dem och tar över holkarna! >:-/

En sommar byggde förresten den grå flugsnapparen bo i en ampel som hängde på verandan. Det var knappt vi kunde använda den ingången sen, för de var milt uttryckt rätt argsinta... Så det misstaget att låta dem häcka där fler gånger gör vi garanterat aldrig om! ;-)

Ha en fin dag! :-)

Ulrica sa...

Vad spännande att se vad som flyttar in.

Carina sa...

Då blir det livat i holken..!

Viola sa...

Hei! Får håpe den tar det nye huset i bruk da, fuglehuset ;) Kanskje den synes det er stor og fint der under taket?.. :)