22 mars 2018

En välkänd blomma

Konstnären bakom detta välkända motiv lämnade jordelivet igår. 
Vi är nog många som känner igen Ulrika Hydman Valliens konst. Hon satte färg på tillvaron! I mitt hem har jag bl.a. vas, tavla och tyg som hon satt mönster på. Jag fotade vasen för några dagar sedan för att ha till det färgglada temat denna veckan. Nu blev det lite speciellt att lägga upp foto här idag.

5 kommentarer:

BP sa...

Vilket sammanträffande. Ett trist sådant i och för sig då konstnären gick bort innan hon hann fylla 80 år. Har inget av hennes alster, men har beundrat hennes verk band annat på NK och Cervera som säljer hennes otroligt vackra och färgglada verk.
Verkligen ett märkligt sammanträffande...

Anki sa...

En vacker blomma ... och härliga färger! Jag gillar verkligen hennes konst! Tyvärr äger jag inget av hennes vackra alster, men brukar njuta av dem när jag ser dem t.ex. i Cerveras butiker.

Geddfish ♥ sa...

Jag har 6 glasassietter, inköpta på Antikmässan i Askersund, för några år sedan. De är av henne med olika färg på tulpanerna. Jag älskar dem.
Ja, Ulrika fick en rofylld död, men en chock för de anhöriga.

Ditte sa...

Jag läste om hennes bortgång i tidningen. Men Ulrika Hydman Vallien består hos mig. Har några talrikar och vaser och då piggar alltid upp. Används flitigt fast jag egentligen inte vill ha blommor på vaser där jag har blommor. Men undantag gör jag för hennes alster.

Anni sa...

Ja du, det där kan man kalla för oväntat. Jag hade just sett att DN skrev om henne inför födelsedagen, men inte hunnit läsa artikeln förrän det oväntade inträffade. Så lite man vet.
Vill man frossa i hennes konst rekommenderar jag Kosta Boda Art Hotel - ja det gör jag oavsett!