9 augusti 2016

Rutiner

DLR, Docklands Light Railway, i London har förarlösa tåg. 


Hur kan något bli så mycket rutin att man kan köra utan förare? Mycket märklig känsla var det att åka utan chaufför och jag tyckte nog att "hen" körde väl fort också. För dem som åker här dagligen är det förmodligen rutin nu att det inte är någon person som kör.


6 kommentarer:

BP sa...

Förstår dig - det känns ju surrealistiskt på något sätt. Alltså tågen från Stansted flygplats till London har ju kört utan förare ett bra tag och det kändes kusligt. Dessutom skrev vi i vår facktidning på jobbet för ett antal år sedan att även förarlösa bilar är på G. Tack och lov att vi ändå ligger lite efter här i Sverige om man säger så;-)

Svar: Hahaha! Eftersom jag är minst sagt inne i en orange fas - självald (klocka, nya Ecco-skor, Freitag väska) och fått present av favo kollegan Yvonne (mini LED-lampa) så får mitt svar bli orange. Å jag är så otroligt nyfiken på varför du vill veta det;-)

Klimakteriehäxan sa...

Har åkt nån kortare sträcka utan förare. Instämmer: det är lite märkligt!

marja sa...

Men huu så obehagligt... tror jag. Vet inte om jag skulle våga åka. Fast när man åker tåg eller tunnelbana ser man ju sällan föraren, men man vet ju att hen finns där. :)

Violen sa...

Inget som känns som en rutin för mig. Har bara åkt förarlöst vid terminalbyte på flygplatsen i Frankfurt. Det gick hur bra som helst men kändes lite pirrigt.

Paula i pörtet sa...

Men fy så läskigt, visst gör ju vi människor misstag och visst påstår man att maskiner inte kan göra det, men, det ligger ju ändå en människas instruktiner någonstans i bakgrunden...
Som tur ser man inte i vanliga tåg om någon sitter i förarsätet...

anemonen sa...

Det där tillhör det moderna och lite av familjen Jetson. Framtiden alltså vi människor behövs inte längre. Robotar sköter allt. Fast det är ju människors ligger bakom med uppfinnarman. Vi uppfinner så vi blir överflödiga:-)