24 april 2014

Troligen väntande

Mannen från gårdagens inlägg fotade jag vid ingången till Västra muren i Jerusalem. Jag tror att han väntar på någon. Precis som någon gissade igår var min tolkning till stödjande att han stöder armarna i sidan. Jag håller med om att hatten skulle behöva stöd och jag vet minsann inte hur den ens sitter kvar på huvudet. 
Här får ni också förklaringen till handen som viftar fram, en man som med bestämda steg är på väg till Västra muren (Klagomuren).
Här är ytterligare en man som är på väg till Västra muren  och mannen med hatten han får vänta, jag vet inte på vem. Ett snapshot bland alla människor som vimlade där.
Torsdagens tema är I like och bilderna till den utmaningen ska egentligen vara nytagna. Mina har två månader på nacken men är en uppföljning på gårdagens inlägg. Jag gillar - I like - när det blir spekulationer bland kommentarerna till en bild, som det blev i gårdagens inlägg. Då har bilden berört på något sätt!


8 kommentarer:

Anitas Malta sa...

Kul att vi fick en förklaring till gårdagens bild. Struntsammma om de inte är nytagna ;-) Snapshots bland människor som vimlar brukar ofta bli bland de mest intressanta. Kanske ännu mer intressanta om de dessutom är från Israel.
Själv har jag inte längre lika lätt för att fota okända människor. Var nog lite modigare förr. Ser ständigt motiv och händelser jag vill fota när jag är ute med kameran men passerar oftast bara förbi. Frågar man om man får fota blir det lätt uppställt och inte det där spontana som man oftast vill ha. Men jag vågar inte ens fråga längre.

Erik Semlan sa...

Verkligen intressant att få förklaring på bilden. Killen har ju inget helskägg, men det kanske kommer med åldern.
Är han klädd så där för att det är sabbat, dvs lördag?
Jag tycker att foton inte har något bäst före datum. Ta en titt på någon fotoutställning, nästan vilken som helst. Foton kan vara snudd lika gamla som fotografen och pryda sin plats på utställningsväggen, inga problem där inte. Så du som visar bilder som är några månader gamla. Det här är ju inte Instagram, där går det undan och på Facebook byts bilder ut i ett raskt tempo.
Helt galet om du frågar mig. Njut av snygga eller intressanta bilder, njut av dem länge. :-)

Freja sa...

Jag använder ofta arkivbilder. När det är ett tema där jag direkt känner, "den bilden har jag ju redan!". Och här hade ju du bilder redan, finns ingen anledning att gå ut och krysta fram nya bilder då! Jag gillar den där killen, han ser rätt avslappnat cool ut där han står och väntar!

BP sa...

Tänk att en bild kan engagera och intressera en så mycket. Himla kul! Å nu när man ser hela bilden med killen som tillhör handen om man säger så är gårdagens bild ju ännu bättre:-)

Bildredigering är inte min grej heller, men beskära bilderna räcker ju som du bevisade igår:-)

BP sa...

Svar: Du får alltid spamma mig;-)

Pialotta sa...

Helt fantastiska bilder på de du mötte på din väg :)

Anonym sa...

Kanonbilder, vilken komposition du fått till i din snapshot!

FrökenChristina sa...

Vilka sköna bilder. En ung judisk man som säkert ska be vid klagomuren. Skägg ska man bara skaffa sig när man gift sig. Speciellt om man är en ortodox jude. Det är skillnaden mellan en ogift och en gift man.