18 april 2014

Långfredag

Vid vårt besök i Jerusalem gick vi på Via Dolorosa där Jesus bar sitt kors på långfredagen. Idag satte jag mig för att titta på just de bilderna. Då blev jag lite konfunderad över vilka motiv jag fotograferat.... Skylten där det stod Via Dolorosa passerade vi och jag tänkte att det kommer fler, det gjorde det inte. Nej jag har inte alls fotograferat det som finns i mitt minne av denna gata. Och på ett sätt är det bra att veta att minnet fungerar ;) 

Som tur var tog sonen ett foto på mig, just i den del av Via Dolorosa som jag minns, så jag gör ett undantag. Hans bild och med mig på bilden.
Vi gick gatan i motsatt riktning mot vad Jesus gjorde. Han gick alltså uppför.

Denna kala gata övergick i ett det där virrvarr jag talat om tidigare och vi kom ur kurs och kom in i de arabiska kvarteren och vidare till Västra muren utan att ha fullföljt Via Dolorosa. Men en bit har vi gått och det är ett minne ha med sig.2 kommentarer:

BP sa...

Fina minnen från Jerusalem! Med lite fantasi kan man ju se rören som kors;-)
Å du, just den fotoaffären gick vi in i och frågade om de hade tejp för att laga vår papperskarta. Det hade dom. Han tejpade t o m kartan åt oss. Vilket sammanträffande.
Vi tyckte mera om den arabiska delen av Jerusalem. Allt för mycket krimskrams på Via Dolorosa...

Anonym sa...

Haha, det där med att fota rör och andra knepiga saker, det känner jag igen mig i ;-)