24 februari 2010

Jag byter

huvudbonad nu!

Skulle till tandläkaren idag och tog en snabb sväng in till hälsokostbutiken först. På väg dit kikar jag upp mot taken ideligen för att spana efter istappar. Inga istappar syns. Hör ett väldigt skrapande läte varpå jag tittar till vänster på trafiken för jag tror att en bil kör in i snövallen bredvid mej. Då landar ett gäng isformationer i olika storlekar samt snö på trottoaren mitt framför mej. Väldigt, väldigt nära.
Folk skriker. Ingen är träffad, och jag pinnar vidare, men kikar ännu mer upp mot taken.
Någon ropar till mej att inte gå där, men jag tänker att nu har det ju ramlat ner....
Inte förrän efteråt fattar jag hur nära det var att jag fick det där på mej. Jag som ändå kikade uppåt! Det där lätet hör jag fortfarande och hade inte förställt mej att det kunde låta så. Vill inte heller föreställa mej vad som hänt om jag varit ett steg före....det var nämligen stora isbumlingar som föll ner.
Väl hemma plockade jag fram min gamla Jofa VM-hjälm. Det skottades ju tak härhemma efter order från mej. Inte ofarligt det heller!
Det var inte ofarligt heller. Det som göms i snö.....
Någon som har känt på en frusen läderkula?
Under mitt överinseende skottades även källartrappan, inte lika farligt men jobbigare för den som gjorde det. Behöver jag säga att arbetet inte är klart. Så arbetsledningen har order även inför morgondagen.
Ikväll siktar vi mot stjärnorna och guld!! Då tar jag på OS-mössan igen!

4 kommentarer:

AnnaKK sa...

Jag har sett massor av takskottare i farten idag, men som väl är inga ras. Fy tusan att få en megastor istapp rätt i skallen... Hjälm ÄR nog inte så dumt just nu! <:-/

Lasseivomma sa...

Den hjälmen och dom skidorna blir en utmärkt utrustning när du ska ut och shoppa. Stackars arbetare som måste skotta en källartrappa, det verkar väldigt jobbigt, för det ska han ha mycket kaffe och bullar, förutom uppskattning och beröm....för jag tror av någon anledning att det är en han.

Rune A Karlsen (Bildebloggen) sa...

Hjelm er det tryggeste man kan ha på seg nå om dagen hvis man ferdes i nærheten av hus, det faller fort ned når det først skjer. Grattis med gullet i kveld, et suverent løp :o)

Helena sa...

Man får verligen vara försiktig när man är ute (speciellt i stan...) Skottarna verkar få mer att göra idag, ett riktigt Skottlov detta!