13 mars 2009

Vem är detta?Finns det någon som vet vad detta är för en fågel?
I min våriver igår fick jag för mej att det var en gräsandsunge, men det är kart att det var för tidigt. Det borde jag tänkt på. En juvenil då? Eller är det en helt annan sorts fågel?
En vanlig gräsandshona är det ju inte.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det kan ju vara en juvenil,en "ungdom" som du säger,den blåvita teckningen är ju där och brun är den och prickig?Hittar inte nån annan andsort på söksidorna.

Lena L sa...

Tackar och bockar för de fina orden du skrev på min blogg!

Kan inte låta bli att konstatera att våren har kommit en liiiiiiiten bit längre hos dig än hos mig! ;-) Underbara snödroppar! Kram!

Anonym sa...

Hej,
Jag skulle föreslå mandarinand, men den är sällsynt i Sverige.
Kan ha rymt från slottskogen i Göteborg, där de funnits.
Hälsn. Eivor

Anonym sa...

En sida med fåglar finns på Cartinas Finland,mängder av fåglar.

RuneE sa...

Jeg er ikke ornitolog, men tipper en ung stokkand-hann, som vi sier i Norge.

PS Takk for koselig kommentar!

kirsti sa...

Jag håller med Eivor..det är en mandarinand, en hona.. bild att jämföra med finns på den här adressen: http://www.sofnet.org/index.asp?lev=4823&typ=1
Vill också passa på att säga att du har en trevlig blogg! Har "smygit" runt här tidigare också, men aldrig kommit mig för att kommentera..:)
Trevlig helg!
/Kirsti

BP sa...

Ja, du har så rätt: du, Ulrica och jag (samt många andra tror jag nog) har ju jagat bilder under helgen. Men kolla Tonys mycket diplomatiska svar på Ulricas kommentar på återblicken.
Nja, rota i ett arkiv under en helg är ju inte samma sak som att vara taggad att ta en ball bild på riktigt, eller hur!!!?

Rune sa...

Dette er en Mandarinand ser det ut som. :o)