20 mars 2018

Att vara i en bubbla


 Ibland behöver man vara "i en bubbla" eller "i sin bubbla". 
Igår var jag i Halmstad och lyssnade på Erik Niva när han berättade om sin tröjsamling och sitt fotbollsintresse. Då var jag i en bubbla, avskärmad från det vanliga livet, med fokus på evenemanget.

 Över 700 tröjor har Niva i sin samling och tröjorna hängde i rader för oss i publiken att titta och känna på. Mest intressant var att höra honom berätta. När bollen rullar utanför sidolinjen och spelet för många avstannar, tar hans intresse vid. Folket på läktaren, tröjorna, samhället, kulturen och världen. Ungefär så uppfattade jag att han beskrev det och att för honom är fotbollen ett sätt att förstå världen. Men fotbollen kan också vara ett sätt att avskärma sig från världen och så fungerar den nog för de flesta. Det är väl det sistnämnda som är att vara i en bubbla.

Erik Niva är otroligt kunnig. När han t.ex. berättar om en fotbollströja från ett annat land kan han inte bara vilken division laget spelar i och vilka fotbollsspelare laget har eller har haft, utan också hur regim och statsskick fungerar. Imponerande! Vi fick höra om Angola, om Biaffra och att när han skaffade Sydsudans tröja var Sydsudan det nyaste landet i världen. För så är det, varje tröja har sin egen historia. Jag hade gärna lyssnat på honom en gång till! 

Fotograferandet gick sådär och det skarpaste fotot jag fick på Niva själv var detta..... Ville han inte vara med på bild??? 


Bubbla är veckans ord på Gems weekly photo challenge

12 kommentarer:

Paula sa...

Såna bubblor känner jag igen, när man går helt in i ett ämne oavsett vad det är. Jag brukar säga att jag går in i OS-bubblan varje gång det går ett OS. Man tittar, läser och andas tävlingarna med alla sinnen. Så illustrerar också du bubbla. Tyvärr har jag inte varit på ett enda OS så jag har tomt i fotoarkivet på bubblor...få se om något bubblar upp under veckan

BP sa...

WWWWWWOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOWWWWWWWWWWWWWWWWWWW!!!! Ja, jag vet att man inte få skrika med versaler i en kommentar på bloggen, men nu gör jag det! Fotbollsfreak som jag (och du) är så är det ju rena himmelriket. Å tolkningen av temat är du ju totalt ensam om såklart.
Kul att han berättar om historien bakom tröjorna också och hur han kom över dom - WOW igen alltså. En riktig kalenderbitare, raka motsatsen till mig med andra ord;-)

Å vilken walk-in closet den killen måste ha hemma;-)

Erik Niva som expert på Viasat Fotboll klarar jag dock inte av. Har otroligt svårt att lyssna på hans sävliga röst. Hur upplevde du hans röstläge?

Ditte sa...

Gomorron! Vilken superläcker tolkning av veckans temaord! Och visst kan man vara i sin bubbla på olika sätt. Vilket spännande föredrag! Erik Niva känner jag väl till. Hade gärna varit här och lyssnat.
Och så roligt med alla tröjorna där var och en har sin egen historia.
Färglatt var det också.
(Men som kommentator av fotboll håller jag nog med BP)

Anki sa...

Vilken suverän tolkning av veckans ord! Nu är ju inte jag fotbollsintresserad, men det är en intressant historia hur han kommit över alla tröjor.
Och färgglatt är det också! :)

"LillaSyster" sa...

Härligt när man förtrollas så och glömmer allt annat för en stund. Man borde nog satsa oftare på att vara i en egen liten bubbla. Superfin tolkning av veckans tema! Kram

Violen sa...

Intressant och färgstarkt innehåll i din bubbla! Vilken häftig samling fotbollströjor!

Barbro sa...

Inte ett dugg intresserad är jag av fotboll men det här inlägget fångar verkligen mitt intresse. Han, den där Niva, vet jag inte vem det är, inte ens med anledning av ditt foto, hm.
Men personligheter som samlar hela sin publik i sin bubbla, är suveräna att lyssna till.

Anonym sa...

För mig som älskar fotboll var detta bästa inlägget hittills. Åh vad jag gärna hade velat vara där och lyssnat på Niva. Kul att se hans tröjsamling, men ännu intressantare att höra honom prata om livet med och runtomkring fotbollen. Eva på https://seniorvinklat.com/

Helén sa...

Ibland är det skönt att försvinna in i en bubbla för en stund. Att få grotta ner sig i något speciellt ämne gör att allt runtomkring försvinner för en liten stund. Spännande att det finns så många intressen att ägna sig åt.

Byblixtra sa...

Det verkar som en intressant föreläsning även för mig som inte är fotbollsintresserad. :-) Å, visst befinner man sig i en bubbla när man lyssnar på ett intressant föredrag.

amo sin blogg sa...

Flott tolka !

Anni sa...

Men du har ju inte fotat en enda djurgårdströja!
Tänk att när vi bokade upp kommande halvårs arbetsdagar i butiken lyckades jag slippa arbeta under hela VM :-)