9 april 2015

Vårstök

på terrassodlingar

och en fortsättning på dörrarna jag visat tidigare. Kanske någon blir inspirerad med vårstöka och pigga upp sin dörr?

Själv vårstökar jag hemma på min lediga vecka. Här finns dock ingen målarfärg utan vårstökandet består mer av att rensa och slänga ut samt komma ikapp med tvätt- och strykberg och pappershögar (fast de högarna har jag inte kommit till ännu...).10 kommentarer:

BP sa...

Vilken läcker dörr! Det är just det att jag definitivt blir inspirerad av dessa dörrmålningar:-) Om du målar din entredörr först så följer jag efter här hemma;-)
Synd att du blivit förkyld just din lediga vecka. Snacka om feltajmad...
Krya på dig och kram!

Stare Ström sa...

Mycket vårstök på odlingarna! Vilken läcker dörr!

svar: jag tror att bambukäpparna står direkt på marken. Ser också att de har säkerhetssele, men jag kan inte se att den är förankrad någonstans!

Eva Trillian sa...

Om det ändå fanns ett fungerande samarbete mellan min hjärna och mina händer när det gäller finlir som att måla ... DÅ hade jag allt målat min dörr :) Oj, vad jag hade målat!

Tänk att det faktiskt bara är fantasin som sätter stop för saker och ting egentligen. Man KAN odla var som helst!

cissi sa...

Nog finns det många högar att brottas med i vårstöket alltid!
Strykhögen har jag gömt, så kan man låtsas att den inte finns......;)

Della sa...

Pappershögarna ja... de ligger där de ligger. Någon gång ska jag ta tag i dem. Sedan.

Arja sa...

Halloj!
wow vilken läcker dörr, kunde jag måla skulle jag målat om våran dörr direkt!!!

Stare Ström sa...

Svar: Visst är templen fantastiska! Inte alltid så smakfullt men jag gillar att kunskapen förs vidare. Det fanns nybyggda tempel i samma stil. Vi kom just när gudens Mazu födelsedag firades!

Mias Mix sa...

Föredrar den förra dörren. Den här blir lite för mycket i min smak. Terrasser är en superbra uppfinning! Och komma ikapp hemma tycker jag aldrig man gör... Ha en fin fredag!

Eva Trillian sa...

Sv: Sant! Inte jobbar jag i en kyrka där alla är eniga i sina åsikter precis. Det finns ett tydligt direktiv från det som är den nationella kyrkan att Svenska kyrkan står för allas lika värde - hbtq, kvinnliga präster, människor från hela världen - men det betyder ju inte att alla tycker att det ska vara så, eller att det i praktiken ÄR så. Ändå får de plats under samma "tak". På gott och ont!
Det kan nog inte vara annorlunda. Även vi som jobbar i Svenska kyrkan är ju människor. Vanliga sådana. Även i familjer - där kärleken finns uttalad - tycker man ju olika.
Samtidigt som det gör mig ont att personer, som du, går ur Svenska kyrkan för att det finns individer som inte kan se att deras åsikter, och ageranden, kränker finns under "samma tak" som jag, så är jag stolt över att vi törs leva med de olika åsikterna och inte falla i "frikyrkoidén" om styrd tro.
Hur man löser detta ... ja, kanske kan man inte det. Men en bit på vägen kanske vi kan komma om man inte bara tiger stilla när åsikter kränker. Vi ska ju ha en bra förebild där ;) WWJD!
Det är inte lätt att uttrycka mycket på några få ord - men jag hoppas också att det jag skriver inte skapar allt för stora missförstånd ;)
Det värmer mitt hjärta att du tog det som den vänligt menade puff det var!

Eva Trillian sa...

Sv: Nej, det är verkligen inte alltid så lätt. Exemplet om partiet är ju klockrent. En bild av hur allt bara kan låsa sig och börja handla om positioner, som du skriver.
Lyssna och samtala är nyckeln. Det är svårt att hata någon man tagit en fika med, bett för eller på annat sätt lärt känna en aning.
Det är inte alla som vet att man kan ha olika åsikter utan att vara osams. Vi är ju inte våra åsikter. Faktiskt. Och det vore en mildare värld om vi kunde hålla isär sak och person.