19 april 2015

På gräsrotsnivå


Jag är nog inte ensam om motivet i trissen idag. Men eftersom jag blev så glad att se tussilago någon annanstans än längs motorvägen, dök jag ner på gräsrotsnivå för att fota dessa små. Jag har minne av att jag såg dem oftare som barn än vad jag gör numera.


Fotar mest med Nikke nu, då det inte är så många fotorundor jag är på utan Nikke åker med i fixkan om det dyker upp något spännande.

9 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Hat tänkt som du, visst såg man dem oftare förr? Eller så är vi två nostalgiker ;)
Fin triss! Njuter av dina solar på gräsrotsnivå!

Susanne sa...

Finaste vårtecknet.

Stare Ström sa...

Nog ser jag dem i dikena, men du har nog rätt. De var vanligare förr. Men alltid lika fina att se. Jättebra bilder!

Della sa...

Fint med vårblommorna som kommer nu. Kanske var det så att man var närmare marken som barn i hela sitt sätt så att man såg saker bättre då?

Tatjanis sa...

Finns det något som är härligare än tussilago :-) Vackert!!

//Tatjanis

cissi sa...

De först tussilagona man plockar har knappt något skaft alls.....och sen blir de bara längre och längre. Tycker också att det är färre nu än det var förr.

BP sa...

Du vet Gärdsmygen att jag än idag har otroligt svårt för att skilja mellan tussilagon och maskrosor. Jag tycker nämligen m maskrosor lika mycket som om tussilagon, så egentligen spelar det ju ingen roll, men ändå;-)
Ettan är min favo här med det klarblåa "röret" - svenska färger:-)

PS. Synd att Falkenberg torskade. Det svider lite mot Åtvid måste jag säga. Tur att jag har Hammarby som alternativ i år;-) DS.

Charlotta sa...

Dessa gula solar är så underbara att se. Konstigt sedan hur längtan efter gula solar i gräset liksom avtar framåt sommaren när maskrosorna sätter fart... ;)

Mias Mix sa...

Jag blir alltid lika barnsligt lycklig när jag hittar de första tussilagona. De är så mycket barndom! Eftersom jag rider nästan varje dag ser jag fortfarande massor av dem ute i dikena, underbart, precis som dina foton! Ha en bra dag!