20 januari 2015

Flera

Flera märken på hatten har den här kanadensiske mannen som lunchar på en uteservering i Jerusalem för snart ett år sedan. Lägg märke till att han längst fram på hatten har en webbkamera eller kanske heter det actionkamera?

Tisdagstemat är idag flera

8 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Flera bord att sitta vid finns det också .. vad gör vi här? När åker vi? ;)

Stare Ström sa...

De där actionkamerorna har blivit väldigt populära. Gör sig fint till alla hans märken!

Mias Mix sa...

Festlig gubbe med festlig hatt!
De där kamerorna är riktigt häftiga!

Anitas Malta sa...

Vilken skön bild !! Kul med den lilla kameran på hatten mannen bär. Kan det verkligen bli bra resultat med den lilla ;-)

BP sa...

Å hur f*n vet du att han var från Kanada? Men kameran - vad den nu än heter är cool - ja, det är gubben också. Gillar hatten (har ett keps med hundratals pins från olika fotbollsevenemang - alltså inte ett keps som jag skulle bära;-) ).

Å du Gärdsmygen - än en gång har vi följts åt om man säger så. Vi åt lunch på samma ställe som du och sonen. La upp en bild på stället för ett tag sedan med en servitör med lååååångt skägg och en "galen" engelsman från Manchester. Du kanske minns bilden.

Svar: Japp Intempo är 90 procent färdig. Vet inte senaste status om hissen men jag har en känsla av att bygget kommer att förfalla i ett annars otroligt välmående Benidorm = Spaniens mest välmående stad med en hotellbeläggning på 87,9% under 2014. Ett rekord!
Vi bodde ju på spanska, inte på den engelska och holländska turistsidan. Även där var det rätt så livligt med tanke på lågsäsong = död om man skulle fråga engelsmännen på andra sidan "byn";-)

Hanna sa...

Haha, en tvättäkta turist. Måste vara nya modet, att ha kameran på huvudet i stället för runt halsen ;-)

Ninnie sa...

Haha, vilken idé..att ha kameran på hatten! Jerusalem säger du, att du har varit där? Jag har varit i Israel, och besökt Jerusalem och flera andra kända platser, men det var mååånga år sen! Jag var 18 år, och reste med en kompis för att besöka en annan kompis som jobbade på kibbutz vilket var populärt på tidiga 80-talet. (och tidigare). När vi landade på Ben Gurion-flygplatsen blev vi chockade av alla militärer med vapen, men sen vande man sig vid att se dem överallt. Vi var unga tjejer då, och förstås lockade av de snygga mörkögda killarna. Fick kontakt med några trevliga palestinier, som vi umgicks med. Vi bodde i en israelisk stad, där fick dessa killar inte befinna sig efter 18 (tror jag det var) utan tillstånd, så vi följde med dem till deras "läger" utanför stan istället. De körde oss alltid hem, en av deras vänner var taxichaufför och kunde därför köra oss hem. Men det var lite otäckt, det var en osäker och hotfull stämning i landet. Sen dess har ju mycket av detta trappats upp...Vi reste runt (med buss) i landet - och jag måste säga att detta är ett fantastiskt vackert land! En natt bodde vi på ett hotell utanför Jerusalem, det var nån typ av spa-anläggning, som låg uppe i bergen. Från vår balkong som låg högt upp i hotellet hade vi en milsvid utsikt. Minns att vi stod där när solen gick ned, och såg över skogar och berg åt ena hållet, och slätter och öken åt andra hållet. Ett av de mest magiskt vackra ögonblicken i mitt liv tror jag...
Ja, det blev en lång kommentar, men jag fick plötsligt så många minnesbilder från en annorlunda resa jag gjort, dessutom var det den första resa jag var ute på själv så långt hemifrån. (Kan tänka mig att mina föräldrar var oroliga, vi var borta i femton dagar och på den tiden fanns ju inga mobiltelefoner...!)

Freja sa...

Han dokumenterar hela sitt liv kanske... Kommer bli världens längsta film...