4 juli 2011

Livat

är det fortfarande utanför sovrummet.

Visserligen har rödstjärtshannen slutat sitt entoniga varnande (ungarna måste vara utflugna)

Nu har bigarråträdet intagits av andra fåglar eftersom bären är mogna och ljuvligt goda! Jag låter fåglarna äta också, men de för ett väldigt oväsen. Det är skator, kråkor och pilfinkar men också andra arter som hackspetten här. Två hackspettar har jag sett i trädet.
Jag tror att detta är en unge av större hackspett eftersom huvudet är rött. Rött huvud har annars den mindre hackspetten samt mellanspetten. Har läst mej till att den Större hackspettens ungar har rött huvud. Någon annan som vet bättre?

4 kommentarer:

BP sa...

Är det så här en hackspett ser ut???!!!!! Trodde den hade en mycket större (=längre) näbb. Åt andra sidan har jag bara sett/hört en hackspett 15 meter upp i Ursvik/Solna reservatet - så... I rest my case om man säger så;-)
Helt enastående bilder av en fotograferande ornitolog!!!

Anonym sa...

Jag har ingen aning alls faktiskt. Hoppas bara att den inte ger sig på huset. Det hade vi en som gjorde med ett sommarhus.

Ninni sa...

Tyvärr känner jag inte till så mycket om hackspettar...ja inte om fåglar alls egentligen. Jag kan ana vilket liv det är hos dig...vi hade 7 fågelbärsträd där fåglarna älskade att vara. Men tyvärr hade jag klädstrecet mitt under så i juli augusti hängde jag tvätten inomhus ;)
Må så gott!

MICKAN sa...

Du har helt rätt.
Visst är det en vacker fågel.