18 juli 2011

Igår

Igår var jag ute på dagstur till Kinnekulle. Målet med resan var att besöka Hannu Sarenströms trädgård. Det var Öppen trädgård där denna helg. Regnet föll hela dagen men även en regnvåt trädgård ger inspiration!

Vi var tre som reste ihop, den ena har två km genom storskog till sin brevlåda (och har blåbär på tomten), den andra får sin post rakt in i bostaden. Alltså en som bor mer på landet än många andra på landet och en som bor mitt i stan och inte alls har "trädgårdat". Och så jag som bor mittemellan dessa ytterligheter. Jag var här för andra gången, mina reskompisar besökte Hannus trädgård för första gången. Det blev ett spännande besök med tre par ögon som såg olika saker utifrån våra egna perspektiv. Den röda stegen var vi alla förtjusta i!Här har vi trädgårdsinspiratören himself bak Kransveronikorna, tålmodigt berättandes och svarandes på frågor.
Hannus trädgård ger mej inspiration för att den är i mitt tycke så oförutsägbar. Det är inte det uppradade grupperade, utan det är känslor i trädgårdens alla vrår och hörn både i sammansättningen av växter och färger och i de förunderliga ting man hittar här och var. Samtidigt ramar buxbomshäckarna runt rabatterna in och ger en stramhet åt det där härligt blandade som jag gillar!
Bladverk är vackert. Ovan en lönn, minns att namnet innehöll ordet citron....?....men inte mer. Ljuvlig färg! Nedan Rodgersia. Fantastiskt pampigt bladverk!

Även utblommat är vackert!Titta gärna in på Hannus blogg.

Nu försvinner jag ut i min trädgård ett par timmar.....


8 kommentarer:

Anonym sa...

En balkong är en balkong och en trädgård är en trädgård. Två skilda förutsättningar för växtlighet. Men det växer sällan ogräs på en balkong....det tycker jag är bra!

Anonym sa...

Trots min ogräsinsikt så erkänner jag att jag blev rejält avundsjuk på "trädgårdsfolket" efter besöket hos Hannu. Kanske en kolonilott vore något....?

Kickit sa...

Härligt med trädgård på sitt eget sätt! Efter regn kommer solsken - båda behövs för att växterna ska trivas antingen det är blåbär, petunior, purpursporre eller kvickrot...

Ninni sa...

Han är verkligen inspirerande...trots att jag bara sett honom på TV och läst hans böcker och blogg. Säkert är det ännu bättre i verkligheten :)
Hoppas att jag får möjlighet att besöka honom någon gång...
Härliga bilder, faktiskt är det väl nästan bäst att fotografera växtlighet i gråväder.

Morten Pedersen sa...

Så vakkert selv uten solen. Flotte bilder fra et sted jeg med en gang fikk lyst til å besøke.

Lusthuset sa...

OOooo....vad jag gärna hade velat vara med dig där. Hannu är en av mina största favoriter ända sedan jag träffade på honom för första gången i Gröna Rum för länge sedan och sedan har han bara blivit bättre. Hans trädgård verkar ju vara magisk och även den måste vara vacker i regn. Vi får byta du får komma till Sofiero och jag får åka till Kinnekulle. Ha en skön dag i din trädgård nu när skördetiden börjar närma sig. Kram!

AnnaKK sa...

Det är aldrig svårt att drabbas av trädgårdsinspiration - inte ens spöregn avskräcker! :-D

Och jag som var i Botaniska Trädgården i Lund igår, kom hem här och började huxflux klippa och skära i än det ena och än det andra som vuxit sej lite väl stort och oregerligt. Fast kanske att det berodde lite mer på att makens skogsmaskin som stått hemma under semestern skulle åka iväg till en verkstad idag, än på trädgårdsbesöket... För vi började med att ta ner en björk med hjälp av maskinen. :-) Sen följde det andra lixom bara med... Men huvudsaken är ju att det blev gjort - för det var verkligen på tiden!!

BP sa...

Visst är sådana exempel på växter och utsmyckning inspirerande!!! Då spelar det ingen roll om man är asfaltbonde eller villabo! Killen är ju faktiskt ganska känd och "annorlunda" , vilket jag gillar:-)