23 april 2018

Glad måndag


 Vår ena katt har just nu en gps på sig. Det är spännande att kunna se var han varit någonstans.
 Man kan inte följa honom direkt utan får plocka av honom sändaren och titta i efterhand.
 Vi tycker att han är söt med sin sändare om halsen och inte har han klagat, varken när vi satte på den eller under tiden han har den på sig. 

Här är ett exempel på hur vi kan få fram på karta var han rört sig och vid vilka tider.

4 kommentarer:

Anki sa...

Visst är han jättesöt i sin blå sändarmanick ... och vilken bra sak för en nyfiken husse och matte :) Jag skulle gärna ha en sådan på vår Sixten när han är ute på sina långa vandringar - frågan är bara hur vi ska få honom att acceptera halsbandet ...

Paula sa...

Men du va spännande. Ser ut som ett riktig garnnystan det där, vilket revir! Jag är just nu lite spänd på hur mina katter ska finna sig i en ny miljö när jag flyttar i helgen. Men jag tror och hoppas att allt avlöper bra

BP sa...

Det var roligt och intressant! GPSen ser ju ut som ett halsband och är snygg. Så han klagar inte. Himla kul faktiskt att kunna följa katten under hans dagliga äventyr.
Tänkte på att katter brukar ju försvinna i ett par dagar/veckor ibland. Tänk om det fanns en GPS som funkade direkt/irl. Då skulle man ju kunna se var rymlingen befinner sig och hämtar honom/henne.
Nu har jag dessutom lärt mig nåt igen. En GPS för katter visste jag inte ens att den fanns. Som sagt himla roligt!

Stare Ström sa...

Så kul! Såg något program när man hade gjort så i England. De katterna vandrade bland annat in hos andra och länsade kattmaten.

svar: Ja, jag har återvänt från Bolivia. Ett fantastiskt vackert land. Kommer bilder senare. Håller på att sortera och redigera.