4 januari 2018

Bokåret 2017

Klicka på bilden för att se den i större format.

Såg en utmaning någonstans (minns inte var) om vad man läst under 2017. Sedan ett par år tillbaka använder jag mig av Good Reads. Mest för att anteckna vilka böcker jag läst. Förut hade jag en läsdagbok, nu är detta min läsdagbok. Fördelen med denna  är att du kan se recensioner av andra som läst böckerna, du kan ha kontakt med dina läsintresserade vänner. Nackdelen är att i min läsdagbok skrev jag ner personliga tankar om böckerna, det kan jag inte göra här. Man kan också sätta upp en egen utmaning för varje år om hur många böcker man ska läsa. Det kan vara en skjuts och sporre, men det kan också vara stressande. När året är slut  får du en sammanställning av vad du läst. På bilden ovan är en del av min sammanställning.


3 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Även för mig har Goodreads blivit stället där jag registrerar vad jag läser under året.
Sv: visst är det svårt med betyg. Det blev lättare för mig själv när jag släppte alla olika variabler och bara går på känsla - "var är den här boken på skalan 1- 5", liksom. Det bli någotsånär rättvist mellan böckerna eftersom jag betygsätter dem med en gång jag läst dem :) ofta skulle jag nog kunna ändra betyget efter tre månader ... men "satt betyg sitter" ;)

BP sa...

Du har så rätt, det är hur många bloggare som helst som har lagt upp Goodreads statistik. Å när jag såg antalet böcker som du har läst 2017 så set jag äntligen ett "normalt" resultat. Om jag minns rätt var det en som läst 92 och två andra som plöjt igenom 62 respektive 67 böcker. Hur f*n hinner personerna? Det är en gåta för mig.
Förut hade jag också en Läsdagbok (den lilla röda). Tyckte den var rolig just för att man kunde skriva minnesanteckningar.
Att sätta upp mål om man är hemmafru/-man, pensionär eller sjukpensionär är helt okej, men annars är det en stressfaktor. Håller med!

Paula i pörtet sa...

Hej, jag lägger upp mina lästa böcker på Boktipset.se Där har jag även lagt in alla lästa titlar bakåt i tiden. Jag behöver alltså inte en sida till men går ändå gärna in o kikar hur upplägget ser ut. Jag har nämligen även kvar mitt gamla bokarkiv som jag skrivit manuellt sedan 70-talet
Vilken söt kisse du har!