20 juli 2017

Igår kväll

Igår kväll var en magisk kväll. Det var varmt, stilla och havet låg spegelblankt.
En perfekt kväll att sitta i sanden och se solen gå ner.
När inte storkameran var med fick jag testa mobilens kamera och dess funktioner.


Visst är det märkligt med solnedgången. Solen rör sig sakta nedåt, men plötsligt bara dyker den. Som om någon drar ner den eller som om den blir punkterad. Tycker det är så märkligt.

Fotot ovan, beskuret nedan.Även idag har det varit en varm och skön dag och idag cyklade vi ner till stranden på eftermiddagen. Så här ser det ut om man vänder ryggen mot havet. 
Det var vackrare i verkligheten med strandrågen mot himlen. Jag försöker bli vän med mobilens panoramafunktion, men tycker inte jag lyckas riktigt.

11 kommentarer:

husfruns ordskåp och färgpalett sa...

Åå här var det också ljuvligt strandliv! Fina bilder i stämning som du beskriver! Första bilden är finfin!

BP sa...

Ljuvliga bilder Gärdsmygen!!! Ser att du precis som jag inte gillar sand mellan tårna och behåller skorna på dig;-) Gillar det "nedgrävta" glaset med... rosévin kanske.

Har faktiskt aldrig sett en solnedgång vid havet här i Sverige - oooops, jag vet. Bara utomlands och där kan den dyka riktigt fort, speciellt i Afrika (Gambia). Tjoff bara.

Tycker du lyckades utmärkt med dina bilder. Å panoramafunktion - oooops. Gissar att min "gamla" iPhone 5S inte har en sådan. Min Sony har funktionen, men jag har inte den blekaste hur den funkar. Typiskt jag;-)

Anni sa...

Nog blev det bra bilder med din mobil, den första tycker jag är helt toppen!

Jag blev självklart "tvungen" att kika på dina inlägg från Stralsund - tänk att du också varit där alldeles nyss! Och att du bodde på det hotellet! Det gjorde inte vi, vi bodde i en lägenhet (dvs ett dubbelrum med pentry) precis vid gamla torget. Ska spana in hotellet, för det såg onekligen mysigt ut. Jag tyckte väldigt mycket om Stralsund, det är något speciellt med hansastäder. Det kommer ett inlägg med bilder så småningom, jag ska bara först ...

Ditte sa...

Vackra och stämningsfulla strandbilder. Och visst är Sverige fantastiskt dessa vackra kvällar.
Roligt att också testa mobilens kamera och se vad den kan bidra med- Resultatet här är verkligen bra.
Ha det fortsatt bra°

Stare Ström sa...

Det har då inte varit så många kvällar längs denna kust som man har kunnat njuta av. Gäller att ta chansen. Hoppas på ikväll. Ser bra ut, än så länge.

Violen sa...

Vackert och stämningsfullt! Du fick riktigt fina bilder med mobilkameran, bra att ha ett fungerande alternativ till den vanliga kameran. Kanske får jag också testa med mobilen.

KajsaLisa sa...

Jättefinastrandbilder men den första var den finurligaste tolkningen.

Carita Liljendahl sa...

Åh, så härligt det ser ut... med roséglaset, sanden, solen...
Ska själv till Corfu i september och då drömmer man ju om sånt här, fastän det här antagligen är i Sverige :-)

Byblixtra sa...

Översta bilden är en intressant strandbild, man förstår vad det handlar om trots att det är en närbild för all information finns där. Bra bild!

Det kan vara bra att få öva sig med mobilkameran eller vilken annan kamera som man inte är van att fota med. Det kan bli flera Aha-upplevelser som kan leda till nya sätt att fotografera på.

Karin sa...

Stränder i dags och kvällsljus! Fint fångat!
Kram Karin

Sara Pepparkaka sa...

Stränder och sommar är ljuvligt!