3 juli 2017

Glad måndag med en glada!

Här på himlen ovanför golfbanan seglar en glada i luften. På den här tyska golfbanan är fågellivet rikt och både glador och storkar är en vanlig syn. Man känner igen gladan på att stjärtfjädern har en V-form. 

Den här gladan landade en stund på gräset  och gissa om vi blev glada?!

2 kommentarer:

BP sa...

Storkar vet jag hur de ser ut. Vet även att de bygger bon i/på skorstenar i Skåne. En glada visste jag däremot inte ens att den fanns - aldrig hört talas om. Men blir GLAD att jag lärt mig nå't nytt igen:-) Blogglandia är fantastisk:-)

PS. Tänkte på dig idag när vi såg en fiskmås-/trutunge som satt i skuggan under ett tak vid centrum. Den satt där i drygt en timme (lika länge som vi åt vår lunch;-) ) och promenerade runt. H*n skrek vilt ibland. Väntade troligen på sin mamma som förhoppningsvis hade hittat nå't ätbart. Vi vågade inte mata den, för min man sa att den inte skulle äta pommes eller kyckling... I sådana lägen är det bra med en ornitolog som dig i närheten:-) DS.

Eva Trillian sa...

Glador ligger mig varmt om hjärtat - jag vet inte varför direkt, men jag blir glad av dem, på riktigt! Det är något med hur de svävar lite närmre marken och man kan se hur de navigerar sig fram ... Fint av den att landa så nära att ni fick bekanta er lite ;)