30 januari 2017

På slottet

 I söndags eftermiddag var det Afternoon tea på slottet och jag var där! Både gott och spännande var det.
 Efter teet var det guidning på slottet där man precis öppnat en utställning med dräkter från tv-serien Downton Abbey. Jag har inte sett tv-serien men jag njöt ändå av det hela. Här nedan syns en promenadklänning. Lärde mig att man bytte kläder ungefär fem-sex gånger om dagen.
 Slottet vi var på är Tjolöholms slott och här var man modern redan för längesedan. Vad sägs om duschen här som spolar uppifrån, underifrån och runt om. Bredvid skymtar det kaklade nedsänkta badkaret.
                             
 Ljuset var inte det bästa för att fotografera i men det får duga. Maskinen härunder är en hårfön som drivs på fotogen. Tur att vi har lite mindre hårfönar nuförtiden.

Helgbilden hos Marit hittar du här.

9 kommentarer:

Beppan sa...

Så intressant! Vilka pampiga salar - och godsakerna på bordet... Gick det att välja eller smakade du av allt?
Vackra kläder men vilket sjå att byta så ofta. Måste finns mängder i garderoberna. Tänk att det fanns sådana duschar. Och hårfön t o m även om den var otymplig.

BP sa...

Vilket bidrag till Helgbilden - WOW!

Kunde inte låta bli att skratta här. Jag menar - idag klagar ju föräldrar ofta på att tonårsdöttrarna byter kläder var femte minut och slänger dom i tvättkorgen. Inget nytt alltså. Det gjorde man alltså med betydligt mera "avancerade" kläder redan då. Ja, inte vet jag om de hamnade i tvättkorgen direkt, men ändå;-)

Duschanordningen gillar jag på något sätt. Alltså "duschkabinen" är inte helt olik vårt handduksställ i badrummet;-) Dessutom är det ju ganska fiffigt med ett nedsänkt badkar - duschvattnet kan ju liksom naturligt rinna ned där...

Å Afternoon Tea utbudet såg inte dumt ut det heller:-)

Tack för ett toppen besök på Tjolöholms slott!

Helen sa...

Det ser verkligen ut som en intressant dag. Afternoon tea är underbart och att sedan få lära sig hur det var att leva på ett slott för länge sedan låter fantastiskt! Den där hårtorken ser inte skoj ut men den var säkert toppmodern :).

Violen sa...

Vilket häftigt slottsbesök! Intressant att se dåtidens högst moderna teknik och fundera över hur den skulle fungera idag!

Åke sa...

Såg verkligen spännande ut. Duschen var läcker :)

FREEDOMtravel sa...

Waow vilken fest! Vilken miljö! Äääälskar slott :)

cissi sa...

Härligt inlägg! Jag bara älskar den där duschen....kan man kalla den en snabbdusch, eller?!
Maten ser god ut, de gamla ostmackorna jag gjort till matlådan i natt verkar plötsligt väldigt tråkiga.

anemonen sa...

Så trevligt det måste jag bara besöka. Vilket afternoon tearoom! Jag har åkt förbi. De brukar ha bilutställningar där. Den där hårfönen hade varit otymplig att ha med på resa:D

Anni sa...

Men OJ, så roligt och gott och intressant! Själva utställningen såg jag i Stockholm för några år sedan, minns speciellt att jag gillade att kläder återanvändes och inte bara syddes upp för en scen eller ett avsnitt. TV-serien tycker jag att du ska se!

Afternoon Tea är oftast väldigt trevligt, det ser alldeles ljuvligt ut på dina bilder.