5 mars 2016

"Bättre

fly än illa fäkta"På tjurfäktningsarenan i Alicante tränades det intensivt, dock antagligen för att slippa fly.
Förresten tala om att ha en PT (Personlig Tränare).


14 kommentarer:

Marie i Skrifvarstugan sa...

Det är nog en bra regel men den spanska traditionen på tjurfäktningsarenan har missat citatet. Hoppas det kommer bättre tider för de stackars tjurarna.

Önskar dig en fin helg !

Gärdsmygen sa...

Jag instämmer med dig! Tjurfäktning är inget jag tycker man ska uppmuntra. Mycket grymt vilket jag blev ännu mer varse efter att ha varit inne på museet här.

cissi sa...

Tjurfäktning är hemskt, hoppas att det såsmåningom kommer ett förbud.

Gemsofmylife sa...

Vi har nog en förskönad Ferdinand bild av tjurfäktning och många förstår inte hur hemskt det är förrän dom sett en riktig/(
Vackra bilder !!!
Stor kram
❤️

Anonym sa...

Ferdinand visste vad han gjorde.....hem till mamma.

Karin sa...

Kul bilder till citatet!

Klimakteriehäxan sa...

Men visst är det numera förbjudet på en rad ställen där det tidigare var kultur och tradition? Rätt otäckt är det. En gång har jag sett det IRL. Då fastnade matadoren på tjurens horn ... men överlevde. Det gjorde väl knappast tjuren. Och nej, jag ska inte gå fler gånger, nu har min allmänbildning fått sin dos!

Paula i pörtet sa...

Wow, där har du fått till det med ord och bild!

BP sa...

Äntligen ett vettigt sätt att använda tjurfäktningsarenan på. För "riktiga" tjurfäktningar är nog förbjudna där tror jag. Å vet du vad - vi bodde cirka 200 meter från arenan på "San Vincente", avenyn med alla palmer.

PS. Du och jag följer verkligen i varandras fotspår:-))))) DS.

Llh sa...

Allra bäst vore det om tjuren kunde fly från eländet. Alla gamla traditioner är inte bra traditioner.

BP sa...

Svar: Läste i "lokalblaskan" idag att hela "provinsen" håller på att förbjuda tjurfäktning. Men det lär nog dröja tills den lagen träder ikraft. När vi var där var det inte en enda tjurfäktning och arenan var stendöd...

Anni sa...

Nog önskar man att de vackra arenorna kan användas till annat än att plåga tjurar. All tradition är inte bra tradition.

FREEDOMtravel sa...

Snacka om att ha en stor egen träningsarena! Vi tycker att vi har gjort i ordning ett rymligt träningsrum på nedre däck i vår husbåt, men det är ju väääldigt trångt om man jämför ;)

anemonen sa...

Det är ett gammalt fint ordspråk det där, och passande bilder därtill har du också funnit. Ja jag förmodar att du har tagit dem själv, men hur som helst gillar jag det för inte skulle jag stanna om jag såg mina chanser som små.