7 augusti 2014

Nyss hemkommen

från en dagsutflykt till Borås. Där besökte jag två textila museum varav det ena var Textilmuséet som sedan endast någon månad tillbaka ligger i Högskolans lokaler. Där pågår en fantastisk utställning som jag gillar mycket! Den här klänningen skulle jag vilja klä mig i. Kanske lite opraktisk när man går igenom dörrar....
Kvinnan som står för designen är född 1984 och har ett flerdimensionellt tänk i sin design. Det handlar om konst, samhälle, teknik, natur och tankar. En oerhörd fantasi i sitt tänk och i valet av material var slående. Vem designern är ser ni på kjolkanten nedan och här kan du läsa mer om henne:

Jag kan rekommendera både denna utställning och själva muséet.


 - - - - - - - - - - - - - - -


Apropå gårdagens inlägg från Stockholms gatuliv så undrade Stare Ström vad kvinnorna på fotot tittade på. De såg en väldigt, väldigt liten hund som nu kommit nära dem. Så liten att den inte finns med på mitt foto ;)

5 kommentarer:

Freja sa...

Åhh, vilken läcker klänning! Men det får vara för en utomhustillställning, eller kanske på ett slott från rokokoeran...

BP sa...

Framför allt tycker jag att du är betydligt snyggare än dockan;-)

Läste du Liki Freeses rapport? Hennes dotter tog examen som modedesigner just på högskolan och hennes kreation har visats i Italien här http://www.lanciatrendvisions.com/en/article/a-just-pleat-ita-by-hanna-freese-mutiplied-manyfold.

Dessa kreationer är rena, rama konstverk och jag förstår inte hur man kan vara så duktig med en symaskin/nål att skapa dessa underverk, som jag förresten inte skulle vilja få omkring med. Jag menar det behövs ju högklackat eller hur;-)

Unknown sa...

Kul att du också sett Iris van Herpens utställning. Visst är den inspirerande och allra helst att läsa och förstå det hon inspirerats av.
/Kiki

Unknown sa...

Och Bp är ju en darling som nämner min dotter i dessa sammanhang.
/Kiki

Anonym sa...

Spännande. Kul med unga och kreativa människor.