10 mars 2014

Helgbilden


I helgen har det varit mycket dator, kamera och bilder. Försökte lära mig en del av all den teknik min nya lill-kamera innehåller. Till hjälp hade jag så klart you tube. Vad kan man inte hitta för instruktionsfilmer där?
Lärde mig att wifi-koppla kameran med i-phonen och kunde då ha i-phonen som fjärrkontroll till kameran. Jag kunde alltså se bilden i i-phonen, jag kunde zooma och knäppa bilden via i-phonen, dessutom lagrades bilden både på kamerans minneskort och i i-phonen. Otroligt mycket teknik. Min ständige följeslagare fick helt ovetandes (han sov ju sina dagliga timmars skönhetssömn) agera fotomodell.
BP tyckte jag skulle döpa min nya lilla Nikon. Hon säger att sådana saker måste ha namn. Hennes kamera heter Sonny och jag vet att hon har andra tekniska prylar som fått namn. Vill minnas att hon reste till Polen med Mats och sin make. Mats var då hennes bärbara dator. Jag funderade på det där. Jag har aldrig haft namn på mina ägodelar och det kan ju missuppfattas vem man är ute med. Men det är klart att om hennes Sony heter Sonny kan ju min Nikon heta Nikke. Så är jag ute med Nikke, vet ni nu vem jag är ute med.

Helgbilden

Så har 10 dagar av de 100 gått, 90 återstår.


8 kommentarer:

Bitte sa...

Visst är det en massa ny teknik med en ny kamera,men det är kul när man väl börjar lära sig. Wiifi funktion är en riktigt smart funktion.

Anitas Malta sa...

Inte visste jag att man kunde lära sig via "you tube" kanske för att jag sällan är där. Himmel vad mycket teknik man måste kunna nuförtiden. Lite svårt att hänga med ibland.

Fotomodellen är underbar trots att bara baksidan syns.

Döpa kameran ?! Ja, då får min Canon heta KANINTE för den bråkar ständigt med mig. Har redan bestämt mig för att köpa en ny. För det kan väl inte vara mig det är fel på ;-)

Eva Trillian sa...

Helt klart är det trevligt att namnge grejer man umgås med dagligen ;) Min bil heter Angus - en stadig, trogen, starkt manlig bil som, som vilken gentleman som helst, tar mig tryggt från plats till plats :) Jag tror dock att bilens namn säger mer om mig än om bilen ... men, det kan man ju bjuda på ;)

Unknown sa...

Har aldrig namngett ting förut men efter det här inlägget blir jag verkligen sugen. Kreativ idé.
/Kiki

BP sa...

Hahahahahahaha! Du är bara för - ja, jag vet inte vad - underbar kanske. Japp:-) Sonny och Nikke kommer säkert att gilla varandra, även om Sonny är sååå mycket äldre;-)
Visst är youTube en toppen instruktionskälla. Kikar ofta in där - inte att jag blir så mycket klokare. Men du verkar ju vara en teknisk fena - det visar du ju med bilden.

Å du stort, stort tck för länken. Jag gillar Nikke:-) Kram!

Susanne Hultman sa...

Så vill jag också kunna göra mellan min iPhone och min Nikon, men jag tror att kameran är för gammal för det.

Min första bil hette Agda, kom jag ihåg nu. Hon var en röd Fiat 600 av 1968 års modell och hade en toppfart på 0 km/h - när det var nedförsbacke och medvind. :)

Susanne Hultman sa...

Toppfarten 80 km/h var det förstås. :)

Anneli - A'la Foto sa...

Jag vet att det är modernt att döpa sina elektroniska prylar men jag förstår inte grejen! Jag är och kommer aldrig vara modern så det är en idé jag inte har fallit för!! Men i´min förra bil kallades av andra "Röda faran" men det berodde på andra saker! ;)