2 mars 2014

Djur(iskt)

I Tel Aviv och Jerusalem fanns det väldigt många hemlösa katter. Både restauranger och affärer satte ut vatten och mat till dem. Som ägare till två katter hämtade på ett katthem snörpte det i hjärtat att se alla dessa hemlösa djur. Sonen och jag spånade på att jobba för kastrering och omhändertagande av katter i Tel Aviv och att starta ett katthem där. Vi hade haft mycket att göra kan jag säga. De katter jag visar i denna triss är i ganska gott skick, det var inte alla som var det :(

Den här katten fick mat på en restaurang vid Banana Beach.
Den här katten letade mat vid en uteservering i Jerusalem.
En uteliggare är det här, men hemlös vet jag inte. Den låg i denna speciella bädd i gamla Jaffa. Vi promenerade förbi den vid två olika tillfällen och båda dagarna låg den så här. 

Fler djuriska bidrag på:

Jag deltar från och med 1:a mars i blogg 100:


23 kommentarer:

Cecilia Artista sa...

Det är alltid svårt att se alla hemlösa katter och hundar.
En eloge till restaurangägarna som ger dem mat!

Den sista kissen ser faktiskt ut att ha det riktigt behagligt där den ligger i den mjuka stolen och betraktar gatulivet!

Ninnis sa...

Vilka härliga bilder.....=)

Kram Ninni

Rajson sa...

Man ser ju vem som är kung i kvarteret på sista färgsprakande fotot!

Lajsas Fotografi sa...

Vilka härliga katter! =)

AnnetteJuhlin sa...

Usch ja, inget bra liv för katterna. Katter som är utekatter här i Sverige blir tydligen i genomsnitt bara två år. Undrar vad genomsnittsåldern är på de här katterna... Sista bilden var i alla fall ganska festlig :) Det ser ut som den katten har det helt ok i sin bädd.

Connie Tornevall sa...

Underbar triss, det svider i hjärtat när djur far illa!

BP sa...

Då har vi båda två återvänt till Israel för våra trissar:-)
Visst var det fantastiskt att restauranger och butiker ställde ut vattenskålar till hundar och katter. Ett civiliserat land - Israel.
Härliga bilder!

lilalili sa...

Underbara bilder som tillsammans med dina ord berör!!!
Ha en fortsatt bra söndag!//lilalili

Anonym sa...

Ja det är så sorgligt med hemlösa djur :( Fina bilder

Tantkalle sa...

Jobbigt med de hemlösa djuren =( Men fin triss! Kul, jag ska också delta i blogg100 =)

Anna sa...

Jerusalem..oj..det är ett bra tag sedan men jag minns det som igår. Jerusalem sätter spår..man blir liksom uppfylld av atmosfären där..

Jo katter är det verkligen gott om i dessa städer...finfina bilder.

mammakero sa...

Såg något liknande på Santorini, en massa förvildade uteliggare till katter (och hundar). Restauranger utfodrade sent på kvällarna och kattkvinnan kom ut och lade ut kattmat (typ Whiskas torrfoder) på i sanden på stranden varje kväll. Vi funderade på att ge henne pengar/bidrag till fler utfodringar, men eftersom vi var där en vecka och aldrig såg till kvinnan annars, så vet vi inte om det varit det allra bästa sättet att hjälpa.

kariogjon sa...

Vi var på Malta. Der var det også mange katter på uterestaurantene. Uvant - for oss nordboere. Fint med en triss med historie!

Eva Trillian sa...

Det hade säkerligen varit en stor insatta att hjälpa dessa hemlösa katter- och ett värdigt arbete! Förstår att du vill! :/
Fina bilder i din triss. Oroar mig för vad du såg som du inte visar ... kan inte ha varit lätt att se.

Anitas Malta sa...

Fina bilder på fina djur !! Här på Malta finns det väldigt många hemlösa vildkatter. Många tas om hand av människor som bryr sig. De kommer regelbundet med mat, bygger små katthus och lägger ut filtar.
Roligt att se bilder från din resa! Var själv i Israel på 80-talet, arbetade på en kibbutz och reste runt i landet. Känns idag som väldigt länge sen ;-)

Pysselfarmor sa...

Oftast finns det hemlösa katter och hundar överallt utomlands och det är svårt att se. Det finns det också i Sverige, men kanske inte i den mängd som det är utomlands, men ändå, de far också illa.

Freja sa...

Jag är med i en förening för hemlösa katter, det finns alltid massor att göra och hjärtat ömmar för dem alla. Så fina bilder på dem, de du fotat ser ändå ut att ha det bra.

Scaniatjejen sa...

Så fint att folk vill ge dem mat och vatten! Alltid jobbigt att se djur som far illa men allra helst den tredje katten i din triss ser rätt välmående ut.=)

SigridfraEnget sa...

En fin triss blev det i alla fall!

Anni sa...

Nu har jag tittat igenom alla dina inlägg från Tel Aviv, sett fåglar och fotboll och det omtalade lägenhetshotellet. Och blått!

Alltid lika jobbigt med kringspringande katter och hundar. Skönt att i alla fall några av dem får mat, vatten och fin sängplats!

Marit Johansson sa...

Det kändes i hjärtat att läsa om katterna :(

tomtan sa...

Den sista har de mysigt och gott! Härlig triss!

Anneli - A'la Foto sa...

Usch så ledsamt att se och höra om! Jag skulle inte klara av att se alla katter som mår dåligt! Det är dessvärre illa ställt i Sverige också och alla (var de än finns i världen) som gör något bättre för alla herrelösa katter och hundar ska ha en stor eloge men mer måste göras!!
Och i Sverige kan vi börja med att höja statusen på våra älskade katter genom att se till att de är id-märkta, kastrerade och väl omhändertagna och inte bara släpps vind för våg utan någon tillsyn!

Söta kissar och den sista kissen ser ut att ha det ganska bra! :)