16 januari 2014

"Vilken fin katt du har"

Idag har jag varit hos veterinären med Zigge. Han fick stanna över dagen för sövning och provtagning. Nu är han hemma hos oss igen. Varje gång jag varit hos veterinären funderar jag över om berömmet min katt får är unikt eller om det ingår i personalens sociala kompetens. "Vilken fin katt du har!" "Så snäll han är!" säger de. Ni andra som läser här och har husdjur, får era husdjur också sådant beröm? Visst funkar det? Man blir ju jättestolt och mallig över vilket rart och fint och duktigt husdjur man har! Men inte är min hittekatt så speciell även om jag gillar honom väldigt mycket?

9 kommentarer:

Marit Johansson sa...

Det var ett tag sen jag var hos veterinären med någon av hundarna, men jag tror inte jag får något speciellt beröm... inte på det sättet du beskriver. Din katt kanske verkligen är speciell :) klart du ska vara stolt och mallig!

lottisen sa...

Klart att du blir stolt och med all rätt, din katt är världens finaste katt ialla fall för dig och det är allt som betyder nåt!

Anita - Malta sa...

Vilken fin bild på Zigge !! Klart han är speciell. Tror att alla djur är speciella var och en på sitt sätt. Har dessvärre inget husdjur så jag vet inte hur det fungerar hos veterinären men var stolt du för sjutton. Det skulle jag vara om jag hade en sån fin misse som Zigge här hemma :-)

Beppan sa...

Så skoj att få höra sådant - även om du ju vet att du har världens härligaste kisse...

Anonym sa...

Ingen veterinär har sagt att mina katter är snälla :-D

Marja sa...

Fin katt och så fint komponerad bild! Jag gillar katter, men är tyvärr allergisk. :(

BP sa...

Nu har jag inga husdjur - bara maken - å han får idel beröm han med;-) Nej jag skojar bra.

Du vet att ha husdjur är som att ha småbarn. Personalen på VET-kliniken är lika tränad som personalen på BVC. Å alla vet väl att ens eget barn är bäst. Ja å en ens egen katt/hund är bäst den med.

PS. Men jag måste medge att Zigge är väldigt vi;-)

Stare Ström sa...

Stilig katt du har!

Klart du gillar blåmesar! Har en och annan gärdsmyg också på besök. Du är väl med i vinterfågelräkningen?

Anneli - A'la Foto sa...

Jag tror faktiskt inte alla får höra det, det ser vi ju här där flera säger att de inte fått det! Men jag har fått höra det men det kommer med en förvåning då birman som ras har ett sjukt dåligt rykte och de då inte kan förstå hur snälla mina katter är som bara ligger där och står ut! Och så är de ju vackrast i världen så lite beröm för det får de också i förbigående! Men titta på din vackra kisse! Visst är han speciell?!?! Så vackert med blå katter, jag älskar det! Och som andra säger, visst är de tränade på att säga de "rätta" sakerna men jag tror man hör skillnad på det! Så ta det för vad det är...de ser också specielliheten (vilket ord) i din vackra kisse! <3