15 februari 2009

Ekorren har förstått!

Idag hittade ekorren foderautomaten och han kom underfund med hur den fungerade! Jag hade tur som satt och drack morgonkaffet i vardagsrummet och fick se det här. Återigen har jag fotograferat genom vardagsrumsfönstret och bildkvalitén är dålig. Men det går ju att se vad som händer.
Titta här:Efter att ha snurrat runt några gånger satte han sej på taket, därefter kröp han ner till brädan och kikade in genom glaset.Här, på bilden nedanför, lyfter han luckan snabbt som bara den och sticker in hela huvudet.Därefter hoppar han kvickt upp i trädet och knaprar på hasselnöten.Detta upprepade han ett flertal gånger.
En glad kurre skuttade sedan runt i trädgården och hoppade upp och ner i träden.Undersökte fågelholken....(mindre bra)Samsades med småfåglarna om solrosfröna och med hackspetten som satt en bit ifrån och åt på talgbollarna.Plötsligt var de två, ekorrarna. Men att fånga dem på bild var omöjligt, de var alltför kvicka i sitt skuttande och jagande av varandra. En dryg timme var de framme, ätandes och lekandes. Jag som börjat tvivla på att foderautomaten över huvud taget skulle funka fick äntligen se att den faktiskt gör det. För er som inte sett själva foderautomaten förut så ser den ut så här i närbild:Tanken är att fåglarna ska få ha sin mat ifred och att ekorren ska äta här. Nu har han iallafall hittat hit, om han överger solrosfröna får vi se.

1 kommentar:

Anonym sa...

Riktigt smarta ekorrarna,nu kommer dom säkert tillbaka till skafferiet,va roligt,blir lite licklig:)