3 april 2018

Inuti

 Idag kom det automatiskt upp en annan tanke än den jag hade till veckans ord  inuti. När jag öppnade locket till äggkokaren såg det ut så här inuti. Det som är inuti ägget hade kommit ut....! Det har aldrig hänt förut. Måste nog vara jag som gjort något fel. Inte helt otänkbart eftersom jag idag hade bryggt både kaffe och te samtidigt till mig själv...Hmmm.

Nåväl. Här är min ursprungliga tanke: Inuti en bok finns det massor att upptäcka. Björnstad av Fredrik Backman är min senast lästa bok. Den blev bara bättre och bättre och till slut sträckläste jag. Här händer det saker och vi får möta många olika människor som är mycket olika inuti. Språket inuti boken kan kanske avskräcka en del, men den är så läsvärd så jag rekommenderar den starkt.


14 kommentarer:

Vilt og vakkert sa...

Heisann, både et morsomt og et mer alvorlig bidrag til ukas utfordring, Oppfinnsomt og kreativt!
Ha fine dager framover. ;:OD)

BP sa...

Alltså Gärdsmygen... Ibland tror jag nog att vi är synkade på något sätt. Nu har jag ingen äggkokare, men igår funderade jag faktiskt på att knäcka ett ägg och visa vad som fanns inuti. Gjorde visst inte det, men ändå...

Åsså till ditt val av boken. Här var jag också inne på samma tanke, fast jag tänkte fota boken jag läder just nu "Tiggaren" av Sofia Sarenbrant. Skippade idén när jag såg så många motiv idag.

Björnstad är enligt mig Backmans bästa bok. Har läst alla, men den här slår hans tidigare böcker. Han har ett språk som verkligen är annorlunda och det är just det jag gillar jag skarpt. Väntar bara tills "Vi mot er" kommer ut i pocket.

PS. Vet inte om vi är synkade eller helt enkelt är själsfränder eller nåt annat, men så många sammanträffanden som vi haft den senaste tiden är ju nästan osannolika. OCH SÅ HIMLA KUL! DS.

Anki sa...

Jag har haft äggkokare i många år och inte råkat ut för det mer en enda gång och det var för bara någon månad sedan - och inte hade jag någon tanke på Sannas teman då inte :)
Perfekt timing med ditt ägg!
Jag har också en bok med, men ingen av Backman :)

"LillaSyster" sa...

Jag kokar fortfarande ägg på spisen, men jag har många gånger funderat på en äggkokare. En bok var ju himla smart att illustrera i veckans tema. Bra jobbat! Kram

Anonym sa...

Kul med ägget. Välfunnet till temat. Eva på https://seniorvinklat.com/

Violen sa...

Två fiffiga infallsvinklar! Äggkokaren, toppen med innehållet som tittar fram! Jag har ingen äggkokare men ett och annat ägg spricker när jag kokar ägg i min kastrull.
Boken har jag läst och den är verkligen läsvärd!
Ha det gott!

Paula sa...

Toppenfina tolkningar av inuti! Jag brukar ha jätteproblem med att skala äggen utan att halva ägget följer med, jag köper purfärska nyvärpta ägg och då är det ännu värre. Imorse såg jag ett klipp från en krog där dom visade hur man kunde göra. Man slog ett hål på ägget, lade det i iskallt vatten och lät det ligga tio minuter. Då lossnar hinnan från skalet och det går lätt att skala! Fast, jag äter oftast äggen nykokta och varma...
Aldrig testat äggkokare dock, en fiffig uppfinning ?

Ditte sa...

Äggkokare har jag ingen, men jag har varit med om att ett ägg i en kastrull runnnit ut. Du fick verkligen till en bra toolkning av veckans temaord och på olika sätt.
Fredik Backmans bok köpte jag igår och ska börja läsa den i kväll. Och visst finns det mycket spännand ebåde inuti böcke roch i ägg.
En verkligt kreativ tolkning.

Klimakteriehäxan sa...

Ägg är gott och Björnstad bra!

Helén sa...

Jag har varit med om att ägg har gått sönder i äggkokare men jag misstänker att det kanske ar någon liten skada på skalet innan redan från början. Någon liten svaghet i skalet kanske. Böcker har väldigt mycket inuti sig och en bra bok ligger alltid på sängbordet och några sidor brukar jag orka med varje kväll innan ögonen trillar igen. Kanske jag måste läsa denna av Backman, tack för tipset.

Musikanta sa...

Böcker - en perfekt illustration till temat. Varför tänkte jag inte på det när jag slog igen boken som jag läste igår efter 378 sidor? Att ägget går sönder i äggkokaren är inte helt ovanligt.
Ingrid

amo sin blogg sa...

Interessant tolkning
både boken og egget.

Anneli - A'la Foto sa...

Jag gillar ägg men av någon anledning tycker jag inte detta ser så aptitretligt ut! :) Men de var en bra tolkning av temat!

Anni sa...

Där blev jag sugen både på ägg och på att läsa något av Backman, för det har jag inte gjort. Än.