11 april 2018

Hopp


På Millesgården hittar man den här statyn. Om det är någon som vet något mer om statyn så skriv gärna om det i kommentaren så vi får veta som tar ett sådant hopp.

11 kommentarer:

BP sa...

Det finns onekligen hopp och hopp! Hoppet du visar är minst sagt annorlunda, då det egentligen är en flygtur enligt Stockholm direkt:

Människan och Pegasus 1949. Skulpturen symboliserar människans möjligheter (människan flyger nästan av egen kraft) samtidigt som den illustrerar myten om Bellarofen och Pegasus, den flygande hästen i den grekiska mytologin. Pegasus syns även som stjärnbild på norra himlen.

Coolt bidrag:-)

Anki sa...

Ett riktigt tjusigt hopp!
Snygg tolkning av veckans utmaning ... och tack vare BP så vet jag nu allt om konstverket

Musikanta sa...

Fantastisk skulptör, Milles. Visst hoppar han även om han flyger. människan måste ju i alla fall ha hoppat upp på hästen. Intressant att få veta historien om skulpturen av BP.
Ingrid

Violen sa...

Läckert hopp och en otroligt intressant skulptur!

Ditte sa...

Millesgården har mycket att erbjuda och med många fina utställningar. Här har du fångat Pegasus och människan. Såg att BP berättat lite. Här kan man tala om hopp som övergår i en flygtur. Kanske kommer våren flygandes nu.

Paula sa...

Vilken bra tolkning, varför har jag inga hoppande flygande statyer. Eller hoppskuttande barnbarn? Jo dom hoppade nog dom också men det var ju så länge sen så då hade jag ingen digitalkamera...
Ha en fin helg, med massor av sol på näsan

Helén sa...

Det var verkigen en massa hopp i den statyn. Den är riktigt cool!

Vilt og vakkert sa...

Heisann... waw! Hvilket hopp! Spennende skulptur, har aldri sett noen maken! Kan ikke være lett å gjøre et sånt hopp i virkeligheten...

"LillaSyster" sa...

Det var ett rejält hopp!
Hoppas att du får en bra lördagskväll!

Byblixtra sa...

Så häftig skulptur! Å, så fick jag lära mig något nytt igen. (Har läst BP:s inlägg). :-)

KajsaLisa sa...

Snyggt, du hittade den perfekta skulpturen för temat.