11 maj 2014

En enkel maskros på min gräsmattaRedan som liten var jag omåttligt förtjust i maskrosor. När mina föräldrar köpte nytt hus och vi flyttade var jag inte nöjd med maskrosbeståndet i nya trädgården så första sommaren ägnade jag mig åt att blåsa ut mängder av utblommade maskrosor över gräsmattan. Jag tror jag lyckades rätt bra ;)
Den här trissen är fotad nu på morgonen i min egen trädgård. Där finns maskrosor och jag njuter av dem, men jag har vuxit ifrån att försöka föröka dem :)

Fototriss tema idag är blommor och det är tävling. Man kan vinna något från Coolstuff och jag är intresserad av den här fågelholken med webbkamera i! Jag kan också tipsa om det här duschmunstycket som ger en härlig färg i duschen.24 kommentarer:

kariogjon sa...

Men åå sånn en vakker maskros! Tenk at alt blir mye finere og interessant bare man kommer nær nok. Ha en fin søndag! Kari

lilalili sa...

Åh så vackra bilder på maskrosen!
Ha en skön söndag!

Eva Trillian sa...

Ah! Maskrosor! Den finaste, mest missförstådda blomman jag inte kan annat än beundra :)

Tony sa...

Snyggt fotat och rolig text!

BP sa...

Ja du ÄR ju bäst:-) Är också förtjust i maskrosor och har aldrig förstått att man rensar bort dom. De är ju vackra! Bra att du har barnasinnet i behåll och ser till att de förökar sig även idag:-)
Suveräna bilder förresten!

Charlotta sa...

Du har så rätt, maskrosor ÄR vackra. Det är bara det att de tar lite för mycket plats, de är lite påflugna. Jag har ibland lite svårt för den typen av personlighet. ;D

Snyggt trissat!

susanne sa...

De vackraste maskrosor jag sett var nog här idag! :) Susanne

Cecilia Artista sa...

Härliga makrobilder på den fina maskrosen!

Rajson sa...

Tänk att en maskros kan vara finaste konst!
Snyggt jobbat!

Stare Ström sa...

Fina bilder på en underskattad växt. Kul förresten med din bild 2 där man så fint ser att en maskros inte är 1 blomma utan mängder av små!

Anonym sa...

Bra att du har ett fint förhållande till maskrosen och att du bjuder på så bilder, kanske kan även jag bli vän med ogräset efter det här ;-)

Anneli - A'la Foto sa...

Det är en konst att fotografera maskrosor på nytt och originellt sätt men det har du lyckats med här! Supersnyggt och man kan inte annat än att bli superglad av dessa gula blommor (bilder)

Pysselfarmor sa...

Vackra bilder på en blomma som jag dock inte är så förtjust i att ha i min trädgård.

Anonym sa...

En enkel men ack så vacker maskros!! Snygg triss!

Freja sa...

Otroligt vackra bilder av en blomma som även jag gillar. Vem kan annat än bli glad av maskrosens fina solar i det gröna!

Mandelhjärta sa...

Gul och glad blomma! Så detaljrika när man kommer nära! Fin triss! :)

Rost och rädisor sa...

Kul med maskros ur nytt persektiv. Visst blir man glad av ett knallgult fält av små solar. I gräsmattan får de vara på nåder i måttliga mängder, men i rabatterna åker de väck. De späda bladen funkar utmärkt i sallad förresten.

Ha det fint
/Anette

Anitas Malta sa...

Ljuvligt !!! Älskar maskrosor och fick njuta av dem under mitt senaste besök i Stockholm. Av din "enkla" maskros har du skapat konstverk. En riktigt härlig triss med den genomgående gula färgen som kan göra vem som helst glad.
Lycka till i tävlingen !!!!!

Mias Mix sa...

Maskrosor är vackra blommor! Ett helt fält fullt av gula maskrosor är bland det finaste naturen bjuder på :)

Pialotta sa...

Jag gillar Maskrosor ... de lyser upp verkligen ... snyggt med macrobilder :)

Meta sa...

De maskrosorna kan man verkligen älska.
Ha en fin kväll
Meta

Kicki sa...

Tänk vad man fick slita som barn för att få bort dom! I min trädgård får de vara kvar! Solgul fin triss!

tomtan sa...

Egentligen så är de väldigt vackra, trots att de är ogräs :D

Beppan sa...

Fantastiska bilder på en riktigt vacker blomma! Fast den är ju inte så kul att ha i gräsmattan. Hård och knölig att trampa på... Honung från maskrosblommor är visst riktigt god har jag hört!