10 februari 2012

Liv

Så här års tycker jag fåglarna är livgivande. Den här björktrasten har jag fotat genom vardagsrumsfönstret. Det är mysigt att titta ut och se vilket liv det är när fåglarna mumsar av maten jag hängt ut.
På kyrkogården strax intill där jag bor promenerar jag ofta förbi. Där upptäckte jag en ny holk i veckan. Var är - eller åtminstone blir - det liv om inte i en fågelholk och jag gillar att vår kyrkogård verkligen satsar på fågelholkar, dessutom av olika sorter.
Tillägg:

Efter att ha sett mitt inlägg kände jag att det var så grått! Det handlade ju om liv. Nej här måste till lite färg och det här färgglada livet längtar vi väl efter?

13 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Fågelskådning är en härlig avkoppling.

Viola sa...

Det var spesielt, å bygge fuglehus for hauker på en kirkegård.. Ja ingen ting er bedre enn å kunne ha småfuglene rett utenfor der man bor.. :)

Pialotta sa...

Tänk om jag hade haft en fönsterbord nära fåglarna.. Så himla kul det varit o kolla de där sötisarna.. Fin bild fast du tog den genom fönstret.. Rena o välputsade rutor :) Ha en fin Fredag :)

4U2 sa...

Han ser spjuveraktig din fågel :) Med min mobil har jag ingen chans att ta bild på fåglar. Under min promenad idag var jag rätt så nära en stor stare men ... för min mobil var det för långt så jag försökte nästan närma mig "på tå". Ack, den flög iväg meddetsamma ... :)

Anni sa...

De där björktrastarna vill gärna skrämma iväg mina halvtama koltrastar, så ibland får jag stå på trappan för att koltrastarna ska få äta ifred. Då vågar sig inte björktrastarna fram ;-)

Nu gäller det att hålla de små liven vid liv!

Erik Semlan sa...

Vilken rolig fågelholk. Undrar om det fungerar med flera boende?
Hur som helst ser det kul ut! :-)
Fint att du matar fåglarna som lever i vår vinterkyla.
Inte så lätt finna mat för de små liven.
Bra att du hjälper fåglarna. :-)
Jag hörde faktiskt lite fågelkvitter i morse!

sinneskatten sa...

Grått är också liv! men visst blir man glad av färg.

BP sa...

Grått var det verkligen inte. Fick mig ett stort ASG när jag såg fågelholken med korset på sniskan. Man kan ju få helt andra associationer här!
Sista bilden är ett konstverk!!!

Nett sa...

Fint att se dessa fägelholkar, jag bor i en bostadsrättsförening och här i huset har vi en som har tillverkat fågelholkar och satt upp i träden häromkring. Riktigt kul att se. :)

anemonen sa...

Fint val som är annorlunda och dessutom en vacker fågel.

AnnaKK sa...

Vilken härlig fågelholk!! :-D

Vi har tagit ner ett träd i trädgården så nu har vi en holk som åtminstone tillfälligtvis inte har nån stans att hänga. Men den ska upp i något annat träd, så klart. Dessutom MÅSTE vi snickra ihop ett antal nya holkar också, för det är flera som är så gamla nu att man inte kan lita på att de håller ihop och /eller hänger kvar på sina stammar en häckningssäsong till. Behöver med andra ord bytas ut för det vore INTE käckt om de trillade till marken med ägg eller ungar i... 8-X

Svar: Jag anväder ett Canon 70-200 objektiv till mina fågelfoton.

Bildgatan sa...

Livet i naturen stannar inte upp trots kylan och väderleken, även om det ofta kan kännas så under vissa perioder.

Jag har inte sett mycket fåglar i vinter därför gillar jag din bild extra mycket och sedan får jag ju namn på dem här också. =)

Men jag tackar för färgen också samt påminnelsen om att vi borde fixa till lite fågelholkar i stugan.

Jah Hollis sa...

Det blev liv av flera sorter och kulörer där till slut.Själv däckade jag i mega-influensa på självaste min födelsedag och det är först nu det börjar bli liv i mig igen.