24 september 2011

Tema fredag - Höst

Under fredagen tillbringade jag 8 timmar på Bokmässan i Göteborg, ett evenemang som årligen återkommer i början av hösten. Idag är jag mör.... Men det var oerhört roligt. Många litterärara upplevelser.

Här (se foto nedan) lyssnade jag på Arne Dahl som berättade om sin nya Viskleken som är den första i en serie av fyra planerade böcker. Hans förra serie om polisens A-grupp, som skulle bli 10 böcker men blev 11, är nu filmatiserad och ska sändas i SVT framöver. Jag har lyssnat på denna man förut men då i hans riktiga "skepnad" som Jan Arnald. Arne Dahl är en pseudonym och jag har faktiskt inte läst Arne Dahls böcker men däremot Jan Arnalds.

Här fanns de - som kände sej som barn - och satt här i godan ro. Det såg mysigt ut!Förutom litterära upplevelser var kändisspotting en kul grej här och min lista samlade 24 namn varav Petter var ett.
Nina Hagen var en av de stora kändisupplevelserna men störst var att se Lars Vilks på Bokmässan. Två livvakter hade han med sej varav den ena var en riktigt biffig en med korslagda armar. Synd att man ska behöva hamna i en sådan situation som Lars Vilks och jag blev uppriktigt glad av att se att han var där! Vågade inte ta kort då den biffige utstrålade Respekt..

Andra livvakter fanns också...Svensk Byggtjänst hade placerat ut två Säpo-liknande män som påstod sej vakta Världens viktigaste bok. Jag pratade med mannen till vänster och frågade varför han stod där när boken uppenbarligen var stulen, jag menade att det fanns inget att vakta nu utan insatsen borde göras någon annanstans. Han svarade inte på det. Kanske hade denna märkliga monter en funktion då det föranledde mej att söka upp Svensk Byggtjänsts hemsida.....
På Bokmässan hade jag min mobil att fota med i trängseln.

Fler bilder på tema höst finns hos Sinneskatten.

6 kommentarer:

BP sa...

Ja detta inlägg började ju bra om man säger så...
Arne Dahl och Jan Arnald har jag aldrig hört talas om (oooops, ja men du känner ju till min allmänbildning.
Vad gäller Vilks så hade jag hemskt gärna stårr bredvid dig och jag hade nog fotat honom;-)
Kändisspotting verkar du vara duktig på... vem är Petter, men Nina Hagen vet jag vem det är;-)
Just det roliga med Bokmässan är ju minglet och träffa författare irl. Är avis...
Åsså till sista bilden... som jag inte tänker kommentera då jag inte förstår mig på den heller. Men nu vet du iaf vem du ska vända dig till när du behöver facklitteratur om allt vad hus och trädgård angår och massvis annat. Utgår ifrån att företaget tackar för länken... trots att det riktar sig bara till "proffs" verksamma i branschen;-)

Jah Hollis sa...

Ja, det var ju ett annorlunda bidrag till veckans tema. Jag har hört mycket om Bokmässan, både gott och kanske lite mindre gott (”En sorts litteraturens Kiviks marknad”) men aldrig varit där och bildat mig en egen uppfattning.
Hoten mot Vilks är ju hot mot den konstnärliga friheten och yttrandefriheten. De som inte tål den friheten kan, enligt mig, ta sin religiösa fanatism och dra dit pepparn växer. De platsar inte i ett demokratiskt samhälle.
Sedan kan jag tala om att din länk på Carinas/Sinneskattens sida leder tillbaka till samma sida. Så jag fick googla lite för att hitta ditt bidrag.

Berit sa...

Hej! Jag var också på Bokmässan i fredags...konstigt att vi inte sprang på varandra (ha, ha).
Jag vandrade omkrig helt oplanerat och stannade och lyssnade där det verkade intressant. Nästan överallt med andra ord.
Nästa år tar vi en fika ihop när vi är där!!

AnnaKK sa...

Jag har varit på bokmässan en gång i "forntiden" - sen har det tyvärr aldrig blivit av igen. Den lär ha växt massor sedan dess, och blivit allt mer kändistät. :-) Hade verkligen varit kul att smugit omkring där med kameran i helgen - och kikat på en del böcker också, förstås. Gjorde du några såna fynd???

anemonen sa...

Mmm lite avis blev jag allt. Jag brukar vara där emellanåt men i år blev det inget av med bokmässan. Trevliga bilder samt text.

SigridfraEnget sa...

Bra tolkat!