26 augusti 2009

Det märkliga fönstret

i Rolfstorps kyrka
Den här kyrkan ligger i Rolfstorp i Hallands län, intill väg 153, mellan Varberg och Ullared.
Där finns det ett fönster med en ros som växer inuti fönstret.

Rosen blommar varje år i maj månad och då håller kyrka extra öppet.
Jag var där och fotograferade för några veckor sedan och då var ju rosen sedan ett par månader överblommad.
Kyrkan är en korskyrka, den är ombyggd ett flertal gånger men de äldsta delarna är från 1200talet. Altaruppsatsen och predikstolen är från 1655 och sägs vara bland de finaste i Halland.
Vid en renovering på 1960-talet kunde man plocka fram bilder på väggarna från 1300-talet.


10 kommentarer:

AnnaKK sa...

Men det där var ju alldeles...! Ja, får man säga "ljuvligt" - fast att det kanske samtidigt är en smärre katastrof för det gamla vackra fönstret...!? Tänk hur det måste ha sett ut när rosen blommade!!! 8-) Hoppas den inte spränger rutorna eller får träet att ruttna - och att du kanske återväder dit med kameran i blomningstid nästa sommar! :-)

Maria i Sennan sa...

Helt otroligt....verkligen växtkraft
Maria

Viola sa...

Det var et veldig UNIKT kirkevindu!! Det er for øvrig en veldig vakkr kirke også! Og det er sjel over det når det er gamle alters, vegg-/takmalerier og andre gjenstander fra fjern tid :)

BP sa...

Medan du alltid ler när du besöker min blogg sitter jag alltid med öppen mun och beundrar dina vackra foton. Du är en enastående fotograf och har alltid något att berätta som får mig att vilja veta mer :-)

sinneskatten sa...

När rosorna blommar måste doften och blommorna vara ljuvliga.

Rune (Bildebloggen) sa...

Flotte bilder av en pen kirke du har tatt. Noe slikt som roser i vinduet har jeg ikke sett før, det var et vidu med god duft :)

Della sa...

Så spännande! Och vad häftigt det där med rosen. Och väldigt fina bilder.

Carina sa...

Vackert med rosen som man då kan se både utifrån och infrån.Kyrkor är vackra,lugnt och fridfullt och takhöjden gör att man känner sig som ett barn,lite skräckblandad förtjusning blandat med glädje och sorg,med en sammanfattande känsla...vackert.

annette sa...

Så fint att få se lite mer bilder från kyrkan, väldigt vacker kyrka, skulle vilja se fönstret när rosen blommar, uppdrag till Dej nästa år;)

Ha det bra!

annette

Nässelblom och choklad sa...

Men oj, vad häftigt! Helt fantastiskt att rosorna kan växa på det sättet. Trevligt besök i den vackra kyrkan och fina bilder!