7 februari 2009

Genom mitt vardagsrumsfönster

Att ta foto genom fönstret ger ingen bra bildkvalité, men det är väl det bästa sättet att få med min numera dagliga gäst vid talgbollarna. Hackspetten. Det är kul att se hur han klamrar sej fast med stjärtfjädern och balanserar medan han jobbar för födan.
Till höger om honom syns min nya gärdsmygssholk.
Inköpt på Botaniska Trägården i Göteborg.Det har varit väldigt många gäster vid fågelmaten i år och min stora talg/jordnötskaka som skulle passa gärdsmygen bra, har talgoxarna och blåmesarna festat på och nu finns bara stommen och repstumpen den hänger i kvar.Den sedan två år obebodda fågelholken har fått en ny placering i trädgården och är vänd i ett annat väderstreck. Jag väntar med spänning på att se vilka som kan vara spekulanter på detta boende. Jag väntar också på att detta gråa tråkiga kaprifolris ska bli grönt.
Trevlig lördag!

6 kommentarer:

Kickit sa...

Roligt att du har så många fåglar i din trädgård. Vi får nog mata flitigare så kommer de kanske hit också.
Ser ut som jag skulle vara först här idag.

Anonym sa...

Fint folk kommer sent:)Tv:n har fått en stark konkurrent,fågelbordet,visst är det trevligt att "snöa" in en stund,hoppas nu bara det hittar in i holkarna.

Anonym sa...

De större fåglarna har ingen känsla för att dela med sig till de små direkt,pilflätad holk?

Ninni sa...

Det är ju riktigt roligt med småfåglarna. Har det med åldern att göra...;))
Du undrade om mitt objektiv, just till den bilden på den vita blommam använde jag ett Tamron 90 mm Macro. Men oftast använder jag ett Nikon 55-200 mm om jag inte vet med mig att jag ska fota landskap eller så.
Må så gott!
Kram!

Anonym sa...

Jag såg en en gärdsmyg !Den satt i nyponbusken putanför vardagsrumsfönstre,första gången jag såg en !Blidde lite exsalterad.Hann inte få fram kameran,nu går jag ut.

Gärdsmygen sa...

Kickit, lika kul när än du kommer och kul att få en liten hälsning.
Ninni,Jo, det är lite skrämmande tanke att småfåglarna kanske har med åldern att göra...för min del 40 + några till, hur gammalt är det???
Tack för objektivinformationen. Håller på att försöka lära mej en del.
Carina; gärdsmygsdag idag. Jag har sett två. Visst är de söta!!