6 augusti 2017

SkyltsöndagHär var jag i veckan. Märkligt namn på ett ställe, där jag vill byta plats på t och s och säga kastlösa istället. Platsen ligger i Skåne.

Ser man den här bilden kan man tro att jag hamnade mitt i Morden i Midsomer. Tycker denna nedlagda  kolgruva och dess slagghög  påminner om den miljön.

Är man intresserad av gruvan kan man läsa mer här.

Men jag var där för att spela golf. Golfbanan är byggd ovanpå den gamla gruvan och greenernas underlag är slagg från slagghögen.

Lite annorlunda vy på en golfbana får jag säga.


Banan var grön och fin, ganska kuperad och hade många dolda hål.  Dolda hål är jag inte så förtjust i, men det var vackra omgivningar och vädret var på topp som synes!


6 kommentarer:

Stare Ström sa...

Ser att du har varit i närheten.
Synd du missade Michelangelo. Väl värt att titta på. Missa inte fotoutställningen på Dunkers. Inspirerande!

BP sa...

Risekatslösa - den orten fick jag faktiskt googla - vilket roligt namn, men jag skulle inte vilja bo där;-)
Den nedlagda gruvan och slagghögen är verkligen ovanliga vyer på en golfbana. Vet dock inte om jag håller med dig om att andra bilden påminner om miljön i Morden i Midsomer. Där är ju allt platt med småsöta pubar. Men okej då, gräset är ju grönt där också även utanför golfbanorna;-)

Å vilket härligt väder du har haft! Det kan jag inte påstå att vi hade den gångna veckan...

Tusen tack för din skyltning och länken:-)

Ditte sa...

Klara fördelar med en golfbana som har vackra omgivningar och är kuperad. Troligen var den rolig att spela på också. Annorlunda med en golfbana som är byggd ovanpå en kolgruva. Och fina skyltar fanns också att tillgå. Ska genast läsa på om gruvan. Spännande!

KajsaLisa sa...

Ha ha, undrar om vårdcentralen som ligger närmast den orten får ta emot patienter med tungvrickning. Sen såg gruvan riktigt spännande ut.
Tråkigt med din kommentar, själv brukar jag lösa det på det viset att jag markerar och kopierar texten när jag skriver långa kommentarer. Då är det bara att klistra in igen när det krånglar med spamfilter.
Troligtvis blir det fler regnbilder i morgon igen.

Autismmamma sa...

Jag är en mamma, fru på 47 år och bor i Småland i en villa på en gård.
Jag är positiv och glad och har haft sjukbidrag sen börja på 90 - talet. Mina intressen är djur, natur och mina egna älskade hundar. Det vore trevligt att lära känna nya väninnor i en ålder av 46-60 år. Jag en ny bekantskapskrets att lära känna och umgås med. Min E-mail: happy0@home.se Blogg: http://autismmamma.bloggplatsen.se Vore ju skoj om du ville kika in till min blogg och sätta en tass där ler.

Anni sa...

Här sitter jag och försöker uttala det ortnamnet på härmad låtsasskånska. Hur sjutton säger man? Väldigt udda namn på en plats!
Slagghögen, är det den i Åstorp där det fanns en dinosauriepark? Jag kanske ska googla lite ...