5 maj 2017

Tävlingen

Jovisst var det en katt i ett skatbo! Här är boet. Däri låg plötsligt 5 kg katt på botten och jamade. Hur hon fick idén att hoppa upp i boet det vete katten.... fort gick det också.

Vilket liv det var på både skatorna och henne. 

Vi som såg på hade olika teorier om vad vi skulle göra: 
- Gör något NU! 
- Vänta och se om hon kommer ner.
- Gör inte något.

Den som tyckte att vi skulle göra något NU hämtade stegen och då försvann skatorna direkt och katten slutade jama. Boet är ganska högt upp så det hämtades en kultivator med långt skaft för att nå upp och försöka riva i boet och öppna det. Glöm det! Boet som byggts (utan bygglov) var synnerligen gediget byggt. Det gick inte att rubba på grenarna. Istället knuffades det kraftigt på boet underifrån och katten reste på sig och kröp ut ur boet, sedan tog hon stegen ner i full full fart, ögonen var stora och öronen låg bakåt. Därefter syntes hon inte till på flera timmar. Så hon var nog rädd.

Jag som hade åsikten att vänta och stod dubbelvikt av skratt medan räddningsaktionen pågick, har ändrat mig och tänker att hon faktiskt var riktigt rädd och behövde hjälp. Vad den som inte tyckte vi skulle göra något sa tänker jag inte återge. Kan bara tala om att den personen är väldigt poppis hos katten som gärna hamnar i knäet där.

Till vinnarna! Ja det blev två stycken. Jag hade ju skrivit att den som hade den mest exakta beskrivningen skulle vinna. Den mest exakta beskrivningen hade Stare Ström! En katt i ett skatbo. Grattis! Present kommer! 
Eva Trillian var dock väldigt snabb med att skriva att det var en katt i ett "kråkbo". Det är visserligen stor skillnad på en kråka och en skata, men snabbheten i att se katten i ett fågelbo gör att även Eva har förtjänat ett pris! Grattis!

Så här såg det ut:


5 kommentarer:

BP sa...

Jag är otroligt impad över att du och många andra kunde bevittna detta drama! Otroligt - inte något man ser varje dag skulle jag säga.
Rent spontant - jag hade ringt brandkåren;-) Men som tur var lösde det sig ju ändå. Å Gärdsmygen - du minns väl katten Gustaf som hade inga problem att klättra upp i träd men var skiträdd för att kliva ned - å då var det inte ens en skatbo involverat.

Stort GRATTIS till Stare och Eva. Å vem ser skillnaden på en skata och en kråka - inte jag i alla fall;-)

Eva Trillian sa...

Vilken action-story! Skönt att det gick bra!
:) Jo, någon fågelkännare är jag ju inte - speciellt inte om de ska artbestämmas efter bo ;) Stort Grattis till Stare Ström som kan sina pippisar!

Unknown sa...

Fågeldramer brukar vara väldigt underhållande. Vilken katt. Grattis till vinnarna.
/Kiki

Stare Ström sa...

Stort tack! Vilken rolig tävling och bild. Storyn till är extra bonus!

Emma, Sol som sol? sa...

Katter och skator är ingen bra kombination, inte när skatorna går ihop och det gör de gärna. Vi hade en katt som var en hejjare på att jaga fåglar men hon var livrädd för skatorna.

Och jo, katter kan behöva hjälp för att komma ned. Inte roligt dock med alla klor och tänder på en livrädd kissemiss.

Grattis till vinnarna!