26 oktober 2015

Att välja perspektiv

är inte alltid så lätt. Vilket väljer du?


9 kommentarer:

BP sa...

Hahaha! Nej, verkligen inte. Stående i bilder i bloggen ger sig aldrig rättvisa tycker jag, då man inte kan utnyttja hela bredden på 740 px. Ingen aning varför. Så jag undviker att lägga in stående foton. I ditt fall är ettan mera spännande p g a den långa muren, men tvåan mera tiltalande p g a bakgrunden. Tycker jag då som absolut inte är expert på sådant;-)

PS. 1 000 tack för mejlet. DS.

Eva Trillian sa...

Gillar, instinktivt den andra bilden bättre ... men har inga konstruktiva tankar om varför ;)
Fint motiv + snyggt fotat i båda "fallen" ... men ändå ...

Gärdsmygen sa...

Det blir mer färg i andra bilden, tror det är det som gör det. I första bilden blir muren och grusvägen dominerande och det blir mer gråskala. I andra bilden är det mer färgade träd och det röda staketet blir mer dominerande i den andra bilden.

Anita Malta sa...

För min del utan tvekan bild två. Där syns ju så mycket mer av det som inte finns med på bild ett men djupet finns kvar.
Vacker höstbild hursomhelst ;-)

BP sa...

Svar: Sorry tjejen. Ska genast åtgärda missen. Men jag är ju ingen clairvoyant eller vad det nu heter;-) KRAM

BP sa...

Svar igen: Åtgärdat:-)

Anonym sa...

Spännande. Vill man ha ett djupare perspektiv är den stående bilden mer rätt men vill man ha "helheten" är den liggande bilden bättre men hur som helst så gillar jag båda. Det beror liksom på vad tanken är med bilden. Superfint hur som helst :)

Freja sa...

Båda är vackra, men den övre drar in mig mer i bilden. Jag tror det beror på att stenmuren blir mer dominerande i den!

Marit Johansson sa...

Vilken vacker vy, det är så hösten ska se ut. Jag väljer den liggande bilden utan tvekan. Den horisonella linjen ger lugn och stabilitet, vägen och muren ger djup och leder ögat fram till träden som är själva blickfånget. En toppenbild som borde hänga på väggen!