31 december 2013

5 år på bloggen och Gott Nytt År!


2013 går mot sitt slut och det är brukligt att man vid nyår summerar året som gått. Jag brukar inte göra så stor affär av nyår, jag kan tycka att varje ny dag är en början på ett nytt år. Samtidigt är det så klart en fin tradition att avsluta och gå in i något nytt vid nyår, och fira behöver vi i denna mörka årstid.
Nu i december 2013 var det 5 år sedan jag började blogga. Fotot ovan är taget i början av mitt bloggande. Jag behövde något nytt i min tillvaro som var lite orolig på olika sätt ett tag och bloggandet blev en del i det. Idén fick jag då jag följde Hannu Sarenströms blogg som handlar om trädgård och matlagning. Hannu är också mycket duktig med kameran! Fotograferingen som varit ett intresse hos mig tidigare i livet fick sig en ny skjuts. Det var inte en slump att det blev gärdsmygen som blev min karaktär. Gärdsmygen, min absoluta favoritfågel, med karaktärsdrag som jag gillar. Strax efter att jag började med bloggandet fick jag en ny kamera i present. En Nikon D90 som jag blev mycket förtjust i och den är mycket väl använd. På bloggen fick jag tips om fotografering, om utrustning och om html-koder m.m. Några av de som tipsade mig är norrmän, bl.a. Rune och John som nog tyvärr har försvunnit från bloggvärlden. Efter ett tag gick jag med i fotoutmaningar och några av de första som jag gillade speciellt var "ABC i ord og bild", en norsk utmaning samt den svenska "Inspiration och kreativitet" som startades av bl.a. Tony. Tony är fortfarande med i bloggandet och är en mycket duktig fotograf och som visar bilder från Sveriges alla möjliga platser och vägar där han rastar med sin termos. Ganska tidigt blev Fototriss en favorit. Fototriss är den utmaning jag deltagit mest i och som jag känt och fortfarande känner mig mest inspirerad av. Helena som drivit Fototriss i dryga fem år är värd en eloge för det arbete hon lägger ner! Det var i Fototriss-utmaningen som jag kom i kontakt med Beate på Konst eller konstigt. Hennes blogg har under de här åren gett mig dagliga skratt. Hennes blogg innehåller så mycket olika sorters inlägg och man blir aldrig besviken. Dessutom har en vänskap vuxit fram och vi har träffats några gånger irl. Den enda bloggvän jag träffat på riktigt.

Det har varit så spännande att gå hem och hälsa på hos bloggvännerna på den dagliga bloggrundan och det är riktigt speciellt att ha vänner på nätet som man inte träffat på riktigt och förmodligen aldrig skulle fått kontakt med annars. Förutom vänskap har jag genom bloggandet lärt mig så många olika saker. Allt ifrån sevärdheter till små hushållstips. Alla möjliga platser i Sverige, Europa och hela världen har jag sett bilder ifrån och lärt mig saker om. Härom året såg jag några bilder från Möns klint och bestämde mig bara för att dit ska jag! Så blev det också och dit kommer säkert jag att åka igen.  Nu har jag också bokat resa och hotell i Tel Aviv efter tips på Beates blogg. Dit styr jag kosan i februari.

Vad som händer med mitt bloggande framöver vet jag inte. Nikon D 90 har varit krasslig hela hösten och är nu inlagd på Nikon-sjukhuset, men ska så klart bli frisk igen. Det har inte varit lika roligt att fota med en krasslig kamera, och jag själv har också haft mindre med både tid och lust till att blogga. Jag vet därför inte riktigt vartåt bloggandet styr 2014. Vi - jag och ni - får helt enkelt se vart det bär!

Med denna summering av mitt 5-åriga bloggande önskar jag er alla ett riktigt Gott Nytt 2014!

5 kommentarer:

Tony sa...

Gott Nytt År!
(tack för länk och text)

Rajson sa...

Grattis till 5 fina år här på bloggen och GOTT NYTT ÅR!

Eva Trillian sa...

Gott Nytt år och god fortsättning på år 6 med bloggen!

BP sa...

Det här är nog det längsta inlägget du någonsin skrivit:-) En finfin sammanfatting av fem års bloggande. Håller med dig om allt och hoppas verkligen att du fortsätter blogga med att kanske t o m skriva mera! Du är ju så duktig på det ser jag
1000 tack för länkarna:-) Himla kul att kunna inspirera dig och ge dig en daglig dos med skratt, den behövs;-)
Känner mig nästan utvald att jag är den enda bloggaren du träffat irl:-)
Kram på dig!

BP sa...

Svar: Hahaha! Alldeles säkert;-)
Radde själv hatar fotboll. Å det vet jag ju! Alltså har jag köpt olika fotbollsrelaterade saker till Nika sedan hon föddes. Å som respons har jag fått både fotbollsmuggar och annat roligt från honom.
Men om du syftar till kaveln så undrar jag;-)