5 juli 2013

Fredag

En utflykt till Gottskär blev det idag. Hamnen där är ett riktigt mysigt ställe. Jag kan varmt göra reklam för Jönssons konditori. Gammaldags inredning och alldeles fantastiska bakverk!


Vad jag inte gör reklam för idag är Tele2. Jag brukar inte använda bloggen för att gnälla, men idag är det på sin plats. När jordgubbarna låg i skålen med en god klick grädde på och kaffet väntade färdigbryggt i kannan kl 21 ikväll fick jag telefon. Det var ett helt okej samtal från en närstående och inget konstigt med det, fikat väntade på mig och kaffet var inte upphällt, men under detta samtal ringer det på ytterdörren. Det inte bara ringer utan det knackas också, vilket jag inte är van vid. Jag skyndar bort till dörren och öppnar, faktiskt lite med hjärtat i halsgropen. Utanför står en man (försäljare?) från Tele2 och visar sin plastbricka. Han vill informera om nya 4G nätet säger han. Jag har inte tid svarar jag och viftar med min telefon som jag har i ena handen. Upplyser honom också om att jag inte har deras abonnemang. Han ler och säger att det spelar ingen roll vilket abonnemang jag har och att det bara tar ett par minuter. Jag ifrågasätter att han kommer så här sent en fredagskväll, jag påpekar också igen att jag har ett telefonsamtal på gång. Han vill bara informera och undrar varför jag inte vill lyssna. Jag blir irriterad och säger igen att jag inte vill lyssna. Jag drar igen dörren och låser. Han ser ytterst förvånad och besvärad ut. Jag gick riktigt upp i varv efter det. Mitt telefonsamtal avslutades hastigt. Jordgubbarna är uppätna och kaffet urdrucket men jag vet inte hur det smakade.

Varför går man år 2013 runt och knackar dörr? Hur kan man komma hem till folk så sent en fredagskväll? Att inte heller acceptera att jag inte har tid! Helt otroligt. Var det någon spekulativ tjuv...? Klart att han ville sälja om han nu var från Tele2, så dum är jag inte. Jag är känd i familjen för att snabbt avspisa telefonförsäljare, gillar inte deras påtvingande sätt, men det här tar faktiskt priset. Jag vill inte bli störd i mitt hem och påtvingad reklam eller information. På min brevlåda har jag "Reklam nej tack".  Jag är ansluten till NIX-linjen på telefonen. Ska jag sätta upp en skylt på dörren? Förr i världen gjorde luffarna märken som visade om de var välkomna eller ej, på stolparna till gårdarna. Är vi där igen? Är det fler som råkat ut för detta? Välgörenhetspåknackningar brukar vara sin sak och Jehovas vittne är jag bra på att säga nej tack till och de respekterar det. Men detta?

Om Tele2 tror att jag lämnar Bredbandsbolaget för dem så kan de glömma det! Jag kommer inte att rekommendera någon annan det företaget heller.

Så nu har jag gnällt av mig för en tid fram över.

5 kommentarer:

Tony sa...

Jag har varit med om dem också, jag blir irriterad just på tele2 och deras säljutbildning av ungdomar.

BP sa...

Oooooops!!!! Jag förstår inte bara din irritation, jag förstår också att du slutade räkna appar när du nådde 100-gränsen.
Att "leka dammsugarförsäljare" en fredag kväll är närapå kriminell tycker jag. Det är otroligt! Ibland kan det vara bra att bo i bostadsrätt med portkod kan jag säga. Man slipper sådan skit.
Å om jag vore dig så skulle jag klaga både hos Tele2 och ARN.

Men, inte visste jag att du kunde skriva ett sådant långt inlägg. Det längsta jag någonsin sett från dig och då har jag iaf följt dig sedan Hedenhös tid om man säger så.

Vi har ju också Bredbandsbolaget och kommer nog aldrig att byta. Så är det bara.

Kram tjejen med de 100+ appar.

PS. En kollega hade 119 appar på sin iPhone och det tog mera än 5 timmar att konvertera... eller vad det nu heter. Å av mina 12 appar är hälften fotbollsrelaterade;-) DS.

BP sa...

Förlåt - glomde att kommentera bilderna. Vädret var ju uppenbaligen sisådär men tipset om konditoriet gick ner;-)

Berit sa...

Hallå Cia!

Han var hos mig kvällen innan....

Eva Trillian sa...

Att det ens finns dörrknackande försäljare längre? Jag skulle allt känna mig väldigt misstänksam - och nu är jag det å dina vägnar ... känns inte helt rätt det där. Bra att du stängde dörren och låste.
Förstår din irritation! Håller med BP; klaga till Tele2 och ARN! Så där får de ju inte bete sig?
Tur att dagen innehöll ett trevligt inslag i form av ett konditori :)