22 mars 2013

På rad

Eftersom jag Vågar Vägra Vintern går jag just nu inte ut mer än nödvändigt (vilket inte är bra alls) och därmed fotograferar jag inget nytt. Därför gräver jag i mitt arkiv ikväll och bjuder på får på rad.

 Kanske hamnar fårens ull här på fabriken så småningom. Den här fabriken  med rullar på rad är dock nedlagd och fungerar nu som museum, Rydals museum. Muséet kan jag varmt rekommendera och inneaktiviteter är att föredra i kylan, eller hur?

11 kommentarer:

Rantamor sa...

Underbar rad du bjuder på.
Njuter.

Meta sa...

Det var fina rader det.
Ha en fin helg
Kram Meta

Eva Trillian sa...

Fin rad :)
Och jag förstår dig. Gå ut? I det kalla obehagliga? Nej! ... men nu har vi bestämt att imorgon MÅSTE vi. Det går inte att sitta inne längre. Vi ska ta på oss alla kläder vi har och ge oss ut!

Freedomtravel sa...

Å den där översta bilden var ju helt underbar! :)

Pysselfarmor sa...

Får=ull passar väldigt bra för mig eftersom jag stickar och broderar med ullgarn ;-))

BP sa...

WOW!
Ettan - hårt beskuren som den är ger en avlång på rad känsla som jag absolut diggar!
Å tvåan - ja den kan man ju bara dregla över.

PS. 8,8 minusgrader utanför köksfönstret just nu. Är precis som du så innerligt trött på solen - nej, jag menar så klart kylan och den isiga blåsten. Kan alltså inte end glädja mig åt de fem gångna dagarna som faktiskt var soliga. Men f*nskapet värmer inte i dessa temperaturer. Å hur sexigt är det att traska runt med täckbyxor och kängor sedan 1 december. Grrrrrrr DS

Pialotta sa...

Riktigt fina bilder du bjuder på, men går du inte ut? Jag tvingar mig att gå ut mest var dag, fast det är så jäkla motbjudande en del dagar... visst är jag oxså trött på denna långa, kalla, snöiga Vinter, men .... Ja, var och en gör som den behagar... men jag lägger ingen större fokus på utefotografering, då jag bara tar med mobilen i detta kalla och motbjudande vädret ;) Ha de fint i ditt hemman :)

Tantkalle sa...

"Det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder" sa norrlänningen ;-) Men nog får våren gärna komma nu!!! Fåren som promenerar på rad är ju bara så härlig! Och deras ull värmer gott i kylan ;-)

Jah Hollis sa...

Där var det full rulle och ett foto som gjort för På rad-temat.

Erik Semlan sa...

Här var det verkligen en massa rullar, en redigt lång rad med trådrullar. Kollade in din länk och inser att det förr var full rulle i spinneriet som säkert försåg Borås med en massa tyger. Intressant rad du visar. :-)

Marit Johansson sa...

Gillar verkligen bilden på fåren..