13 januari 2013

Tofsmes och objektiv till salu

Så här ser det ut där jag är idag - Fototriss

Jag har i dagarna två försökt att få bättre bilder av tofsmesen. Jag har försökt tidigare men blev då störd av både katter och ekorrar. Igår var jag ute med det objektiv som borde vara bättre att fota fåglar med. Objektivet har omfånget 80 - 400 mm.  Men jag kan inte fotografera med det. En av anledningarna är nog att jag inte fotar med stativ. Inga bilder igår blev bra. Idag stod jag på pass med mitt gamla objektiv och  jag blev betydligt mer nöjd, om än irriterad över att jag inte kan hantera en bra utrustning. Nu har jag tagit ett beslut, jag säljer objektivet 80 - 400 mm. Är du intresserad läs i slutet av inlägget.


Här är Tofsmesen - min nya favvo!Idag störde inte katterna mej, den ena låg här och hade det mysigt, den andra sov strax intill.

Om någon vill köpa ett  Nikon AF 80 - 400 mm f/4,5 - 5,6D ED VR, ett år gammalt och ytterst lite använt så maila mej på: gardsmygen@gmail.com.27 kommentarer:

BP sa...

Din tofsmes blir man ju nästan förälskad i!
Finns det något tråkigare än att inte vara nöjd med en utrustning som man hade så höga förväntningar på...
Hoppas någon förbarmar sig över objektivet. Det passar nog inte på min lilla Sonny;-)

llh sa...

Tofsmesen så fin den är! Nu kanske jag kan känna igen den också om den dyker upp. Idag kunde jag inte skilja entita från talltita och kan alltså inte lägga till något nytt på min magra Klubb-tomt-100-lista.

Göran sa...

Åhh, vilka härliga bilder. Jag har nyss köpt ett 200 mmm som jag måste öva på!

Hällan Visningsträdgård/Ulrika sa...

Gillar din Tofsmes! Skulle gärna vilja se en här också. Vi får trösta oss med 3 Bofinkar, dom har vi aldrig tidigare haft besök av på vintern.
Ha det bra!

mammakero sa...

Jag förstår din frustration att bilderna inte blir bra! För att ha ett så tungt objektiv är det nästan helt omöjligt att ta skakfria bilder utan stativ... Samtidigt så förlorar man ju "spontaniteten" med stativ... Tycker jag!
Finfina bilder i alla fall!!

Anita - Malta sa...

Nämen vilken sötnos ! Eller sötsnosar. Bonusbilden är för härlig ! Tofsmesen skulle jag vara överlycklig över om jag fick på bild så som du visar. Ja, det är väldigt irriterande när man inte kan hantera en bra utrustning. Hos mig beror det på bristande tålamod att läsa manualer. Har en utmärkt Canon kamera, zoom och macro objektiv och allt man kan begära för bra foton. Men icke sa nicke. Efter drygt ett år nu har jag ännu stora problem med så enkla saker som skärpa och ljus. Grr.. Kan bero på att jag aldrig tidigare varit intresserad av foto och plötsligt slog det ner som en bomb när jag fick kameran i handen av maken. Ja, du förstår nog att jag inte är spekulant på ditt fina objektiv ;-) Trevlig vecka och hoppas någon nappar!

Charlotta sa...

Nej inte stör en katt när den lägger sig på tangentbordet... Det är ju bara mysigt!
Fin liten tofsmes och det blev tre fina bilder som alla visar olika sidor av pippin.

Violen sa...

Underbara bilder på tofsmesen! Katten är fin den också! Härlig triss!

Rajson sa...

En härlig liten tuffing denna fågel som du har fångat så livfullt!
Trist när den förväntade resultatet uteblir men hoppas objektivet hittar en ny kompis snart!

Katarina sa...

Så synd att objektivet inte passar dig. Hade velat ha ett sådant, men jag och stativ går inte ihop. Inte ännu, i alla fall.

Roligt att du associerar till Botaniska - bor lite söder om Göteborg.

Jane sa...

Oj, så söt den lilla tofsmesen är! Har nog aldrig sett någon i det fria. Saknar verkligen nöjet att ha fågelbord nu när jag flyttat till lägenhet.

PS Du undrade var det fanns så mycket snö ... jo i Gävle :)

kaxi sa...

Kul med fågeln! Jag svor över mitt objektiv när jag fotade en björn i skogen. Kanske björnfrossa, vad vet jag :)

Penny sa...

När man inte har ett bättre objektiv än vad jag har är det så svårt att fota fåglar, men det vore jätte skoj att göra :) Synd att du inte sålde ett objektiv till en Canon :)

Jätte mysig triss :D

Margareta sa...

Trots ditt problem med objektivet så tycker jag att du fått mycket fina bilder på både tofsmes och katt.

Objektivet skulle säkert passa min Nikon, men min plånbok såger nej för tillfället. Behöver både en ny blixt då den gamla är sönder samt ett makroobjektiv som står högt i kurs.

Hoppas någon nappar för jag tror det är ett bra objektiv med tanke på prisklassen, har inte kollat några tester men riktiga Nikonobjektiv är väl alltid lite bättre till en Nikon.

Pysselfarmor sa...

den söte lille tofsmesen var det längesedan jag såg! Ja kisse är också go´:-))

Pialotta sa...

Inte alls lätt att fota fåglar, tycker jag, men för all del det är inte så många i min närhet heller... utom då änder o fiskmåsar ;) Tycker du lyckades rätt bra ändå, men kissekatten du myser med ... så härlig bild :)

Marit Johansson sa...

Vilken stilig tofsmes, det blev bra bilder.
Men ska du verkligen sälja det fina objektivet? Jag skulle ge det en chans till om jag vore du...

Mina fotostunder sa...

Så liten och söt Tofsmesen är!
Jag har själv objektiv som inte används för jag är inte bra på såna. Svar: mina bilder är från Askim viken.

Min fotogen sa...

Fina bilder på Tofsmesen!
Lycka till med försäljningen!

Moster Ma sa...

En sån söt liten filur !
Själv hade jag ett helt gäng sjärtmesar på besök igår.
Den dan jag lyckas "fånga" dem på bild är lyckan total!
Tack för kommentar hos mej!

Nett sa...

Själv har jag en canon, så det objektivet passar inte min. Tycker du fick bra bilder, jag brottas en hel del med för att få de bilder jag vill ha. har nu i allafall klickat hem ett stativ och en fjärrutlösare. I samma veva funderar jag med på att byta kamera till en spegellös istället. Får se vad det kan bli!

Pumita sa...

Tofsmesen är ju cool, coolare än den slöa katten... ingen cool cat precis, haha. ;)

Hero sa...

Jättefina bilder på den söta fågeln. Och katten är ju för söt.
Ha en fin vecka!

Jah Hollis sa...

Ja, det blev ju fina bilder. Tyvärr kan jag inte använda objektivet till min Canon Ixus. :-)

LissenTo sa...

Håller med om att det är trist när man inte får det att fungera.
Gillar den översta bilden mest

Lusthuset sa...

Hej du!! Vilka fina bilder du tar (som alltid). Fåglar är bara bäst, men svårast. Jag hade en rovfågelupplevelse en dimmig dag i julas. En vråk (tror jag) som slagit en liten kanin. Den satt i dimman på fältet och jag stod i skogskanten och ryste så vackert var det....sedan flög den iväg bort i dimman på stora tysta vingar. Kan fortfarande bli knottrig av minnet. Jag skulle gärna byta med dig och ha den söta kissen i knät.....o, vad jag saknar mina nu bortgångna katter. Ha en fortsatt fin vinter. Kram!

Anni sa...

Vilken sötnos! Jag älskar mesar, men har aldrig sett en tofsmes IRL. Hoppas att den kommer tillbaka så att du får fler möjligheter att fotografera.

Hoppas också att du blir av med objektivet, själv har jag ingen systemkamera.