25 oktober 2017

Som svampar ur jorden 2


Inte bara det att det är gott om svamp i år. Många blir dessutom väldigt stora!


En del så stora att de måste luta sig mot något.


En del är både stora och färgglada.


En del är bara stiliga och står stadigt.


Alla fotona är fotade med mobiltelefonen.

3 kommentarer:

BP sa...

Är impad, väldigt impad måste jag säga! Alltså att du fotar svampar. Du verkar inte ha plockat dom, vilket troligen var väldigt klokt av dig. Den enda svampen jag kände igen är flugsvampen, resten - ingen aning. Den sista svampen du visade är ju helt suverän. Aldrig sett någon liknande art, men åt andra sidan är jag ju inte i skogen så mycket heller;-)

Väldigt fina bilder du tog med mobilen!

Anki sa...

Svampar är perfekta fotomodeller - står snällt stilla och väntar när man fotar :) Fina bilder - så bra bilder blir det inte med min mobil!
Vet inte om du vill veta, men jag chansar ... de vita ser ut som trattskivlingar, kanske jättetrattskivling, den röda flugsvampen känner alla igen och de övriga två är strävsoppar - en vanlig björksopp och en tegelsopp, som beroende på med vilket träd den växer kan vara tallsopp, gransopp eller en tegelröd björksopp - spelar ingen roll för alla strävsoppar är bra matsvampar :)

Anni sa...

De enda svampar jag ser är de som växer i min egen trädgård - där vill jag ju inte ha dem! Du lyckades fånga flera skönheter med mobilen, tänk så bra det är att man alltid kan knäppa en bild vid behov numera. Flugsvamparna på rad är rena dekorationen - har de haft besök av någon stylist tro?