26 januari 2012

Genom fönstret

kan du vara med och räkna fåglar åt Sveriges Ornitologiska förening som till helgen genomför sin årliga fågelräkning "Vinterfåglar inpå knuten".

Genom fönstret blir det lite suddigt, men det gör inget. Du ska räkna hur många exemplar av varje art du ser på en och samma gång.
Gör detta några gånger under helgen. Skicka in det högsta antalet du såg av varje art till SOF.
Läs mer om reglerna här.
På mina bilder kunde ni se grönsiskan och blåmesen. Alla fotade genom fönstret.
Vill man gå ut och titta är det givetvis tillåtet, risken är att man skrämmer bort de små fåglarna.....
Det blir inte lika suddigt att gå utomhus och jag ska minsann försöka att få till en ännu bättre bild än denna på vår flitiga gäst domherren. För övrigt har det varit lite fåglar i år och jag är mer nyfiken på resultatet av årets fågelräkning än vad jag brukar vara.
Tips: I min favoritbutik kan man köpa en liten fågelmatare att sätta med sugpropp på sitt fönster. Kanske något för den som bor i lägenhet?

8 kommentarer:

EliogBella blogg sa...

For noen flotte bilder, helt utrolig. Takk for titten.

Lena o Tommy sa...

Härligt med fågelbilder...kissekatten är också fin!

BP sa...

Det verkar finnas avsevärt fler fåglar där du bor än vad vi har häruppe. Den enda fågeln jag ser här just nu är en svart sak med orange näbb (koltrast?). Dom sitter uppe i träden på morgonar och kvittrar, vilket dom gjort hela vintern. Ovanligt. Men det var ju en varm vinter.

Anitas Blogg - Malta sa...

Blir lite avundsjuk på dina fina fågelbilder. Här på Malta är de nästan omöjliga att ens se, än mindre lyckas få på bild. Det ska vara en duva ellr mås möjligen. Här förekommer det dessutom otillåten fågeljakt och många fridlysta fåglar skjuts olagligt. Så synd.

BP sa...

Glömde ju säga att jag älskar dina bilder!!! Å Linnea(?) ser ju redan middagsmaten framför sig - en fågel mindre att räkna då;-)

llhertz sa...

Inspirerande se hur du lyckas fånga småfåglar på bild genom rutan. Jag misslyckas beständigt med det men dina bilder har karaktär.

BP sa...

Svar: Japp, men vi köper ju bibar så corkscrewen behövs sällan;-)

SigridfraEnget sa...

Småfåglarna kan man titta på länge! Vackra bilder.