4 april 2011

Snabba klick på glada vårtecken

Dagsfärska bilder på några vårfåglar.
Stannade bilen för att fota tranorna som gick och betade i godan ro på åkern.
Just när jag var "skottklar" flög de sin kos.

Pausade vid en sjö och kunde konstatera att isen inte smält helt. Då damp sädesärlan ner precis framför mej. Sädesärlan är helt omöjlig att fotografera. Sitter aldrig still....
Ser det inte ut som om det är lite kallt i vattnet?
Om någon undrar hur det gick med min dator så förbarmade sig ene sonen genast över datorn för att försöka rädda min hårddisk innan jag skulle ila till datorfirman med den. På kvällen var jag på jobbet någon timma och när jag kom hem stod min dator på en pall i hallen innanför dörren med laddaren i och tänd skärm och hälsade mej välkommen!!
I love him!

Vad hade han då gjort?
Tagit ut batteriet och satt i det igen.....:)))

Så det var ganska snabbt ordnat. Jag tog mig ändå några bloggfria dagar då jobbet kallar extra några veckor framöver nu.


2 kommentarer:

BP sa...

1. SAS-foto http://sasfoto.blogspot.com/ har visst också varit med om en invasion av tranor. Tror inte att jag har sett en irl, men det räcker ju med titt-in hos dig;-)
2. Sädesärlan (höll på att skriva sädespärlan) stod ju nästan still för mästarfotografen;-)
3. Oooooops!!! Måste faktiskt skratta åt ditt lika tekniskt beåvade sinne som mitt. Hoppas du bjöd honom på lite extra fickpengar - typ;-)

sasfoto sa...

Hejsan! Visst är det roligt att se vårfåglarna som nu kommer till oss. Osis att du inte fick ett längre tillfälle att studera och fotografera tranorna. Men en bild på fågeln fick du.
Såg den första sädesärlan i fredags, men den hann flyga sin väg innan jag ens fick upp kameran.
Nu ska jag sätta mig och välja bilder till "tranblogg del II". Inte lätt ska jag säga...
Ha en bra fortsättning på veckan! /SA