5 april 2009

Sagan om den nya arenan

Det fanns en gång en idrottsplats i Göteborg som hette Ullevi. Där spelade man både fotboll och ishockey när det begav sig. Men den gamla idrottsplatsen var gammal och sliten och omodern. Då byggde man en ny stor arena. Den fick heta Nya Ullevi. Med åren blev den också gammal och sliten (och kanske för stor). Då byggde man en ny fin modern arena som var lagom stor. Den byggde man på platsen för äldsta Ullevi. Den nya arenan skulle ha ett namn och eftersom nya arenan ligger där den äldsta arenan låg så fick den nya arenan heta Gamla Ullevi.

Så här ser nya Ullevi ut. Fast nya Ullevi heter alltså Gamla Ullevi. Snipp, snapp, snut, så var sagan om den nya arenan slut.
Jag vinkade till Nya Ullevi som jag körde förbi när jag åkte hem från Gamla Ullevi.

Skämt å sido. Idag började allvaret och det största på året för många. Allsvenskan!!
På nya arenan Gamla Ullevi blev det premiärmatch, derby GAIS - ÖIS. Resultatet skriver jag inte här med hänsyn till mina röd-blåa vänner.

Själv var jag bara i vimlet utanför arenan då jag skulle på fotokurs i en byggnad strax intill. Just det fotokurs. Jag har lärt mig att jag precis på egen hand har påbörjat det som kallas VVA. Fast jag visste inte att det kallas så internt. Oj vad många bilder jag kasserat på sistone. Det var mycket lättare förut. Men det gäller att ta sig framåt och då måste man utmana!
V=våga V=vägra A=auto.

P.S. Gamla Ullevi var riktigt stiligt.

5 kommentarer:

Kickit sa...

Fråga från en som inte fattar
vad menas med våga vägra auto?

Läste just i GP att stolarna på Gamla Ullevi ser ut i färgen som ett dygnsgammalt blåmärke.

Gärdsmygen sa...

Att inte använda automatikläget på kameran utan att sköta inställningarna själv vilket man kan göra på olika sätt. Kul att du frågar! Jag skymtade stolarna genom en öppning i väggen och de såg lite blekta ut i röd-blått men dygnsgammalt blåmärke...hmm nu får jag nog titta på mina foton för där finns en bild på den öppningen. God natt!

AnnaKK sa...

Vad SKOJ att gå fotokurs! :-) Något som ingick i köpet av kameran, kanske!?

Jaha... VVA... Det är jag också! :-) (Fast har inte heller hört det uttrycket förrut!). Visst blir en hel del foton kassa, men de som blir bra blir ju så otroligt mycket bättre än vad de hade blivit i autoläget - och med tiden lär man sej hur inställningarna åtminstone på ett ungefär bör vara. :-)

Ja, det där namnet på nya arenan har visst rört upp känslor här och där, har jag förstått! Har för mej det var nån mycket välavlönad konsult som kom på det!? Hm...

Anonym sa...

Vad fin den är den nygamla arenan! Grattis till vinsten och hädanefter kanske det står mer än en cykel utanför när GAIS spelar :-)

Gärdsmygen sa...

He he! Jag är ingen GAISare men jag förstår att det kunde tolkas så. Men jag kan framföra ett grattis till alla jag känner som hejar på GAIS!