26 oktober 2014

Mest arkiv just nu

Just nu är det mest arkivfoto för min del. Snart dags att åtgärda det. Här kommer två helt skilda sorters foto som bidrag till dagens Skyltsöndag:



Här hittar du: Pumita och Skyltsöndag 

25 oktober 2014

Djup



Här är det djup i vattnet och förhoppningsvis också i bilden.

Tävling på Fototriss, man kan vinna ett presentkort på Coolstuff. Detta vill jag ha om jag vinner.

24 oktober 2014

Valfritt

Jag har alltid drömt om ett tornrum. Det här såg mysigt ut utifrån. Undrar hur det ser ut inuti?

22 oktober 2014

21 oktober 2014

Det får bli

en sådan här måne på Tisdagstemat idag. Fotad i Jerusalem i februari.



19 oktober 2014

Trappor



Energirikt


I Gamla stan i Stockholm hittade jag detta fönster i somras. Det låter energirikt, men om jag minns rätt var det en 3-D butik där inne. Får inte ihop det där riktigt.

Energirikt är temat för Veckans fönster

Denna grå söndag

behövs det något färgsprakande. Jag väljer en bild som är fotad i Lysekil för någon vecka sedan.


Skyltsöndag och Pumita är en bra kombination :)

Det finns så mycket

jag skulle vilja skriva. Om nuet. Om mitt liv, mitt i livet, nyss fyllda 50. Men jag vet inte vilken tråd jag ska dra i. Det handlar om glädje, om smärta, om medmänsklighet, om minnen och om framsteg. Det handlar om att vara mitt i livet och att inse att man är en av de där små människorna på jorden och i livet, och att livet oförtrutet rullar på. Det handlar om små glädjeämnen i livet som för mig som mor är väldigt stora, det handlar om sorg. Det handlar om glädje, sorg, oro och minnen på samma gång. Det handlar om honom som eldade upp det intrasslade fiskenätet en gång och sedan aldrig fiskade mer, och som nu aldrig kan fiska mer. 
Alla de här känsliga trådarna inne i vårt innersta som vi försöker att ha kontroll över och hantera och vårda, omgärdas av hårda trådar och krafter, som vi måste hantera och t.o.m. stå emot. 

Det finns så mycket jag skulle vilja skriva. Om nuet, om andras liv, om medmänsklighet offentligt i vårt land. Det handlar om människor som av olika anledningar, frivilligt eller ofrivilligt, står i rampljuset och som ofrivilligt tvingas bli synade i sömmarna och offentligt kritiserade, gång på gång. Det handlar om dem som hanterar sina innersta trådar till bristningsgränsen och som när det brister, ändå tvingas utstå hån och spe offentligt. Det handlar om att inte vända människor ryggen. Det handlar om att lyssna och våga prata, och att skilja på sak och person. Det handlar om att använda sociala medier för att föra fram tankar och åsikter om saker och ting utan att håna och kritisera människor personligt. Inuti oss har vi alla vår härva av de känsliga trådarna, de som alldeles för lätt trasslar ihop sig. 

Det handlar om att livet inte är lätt.  Uno Svenningsson sa en gång "Det är synd att det tar ett helt liv att lära sig att leva." Jag delar ett klipp jag delat här förut på temat "Jag vet"


                            

13 oktober 2014

Som jag sa igår

så var jag på golfbanan i helgen. Där såg det ut så här:
Smuts på hatten hade denna svamp. Man ser verkligen hur den trängt upp ur jorden.
Alldeles vindstilla var det, så fågeln nedan, som vanligtvis brukar segla i luften hänger livlöst rakt ner. Den har till uppgift att skrämma småfåglar som hackar upp larver ur gräset.

En motljusbild mot slutet av rundan. Ja det närmar sig kvällen, men skymning är det inte.

12 oktober 2014

11 oktober 2014

Så här ser det ut där jag är idag

Det skulle inte blivit någon golf idag. Men vem vet hur många sådana här golfdagar till det blir i höst? Så "Fånga dagen" blev mottot idag och det ångrar jag inte. Vindstilla, 16 grader och fantastiskt vackert!



På temat

"Mellan himmel och jord"


10 oktober 2014

Graciöst fönster

Jo jag vet.....det här har varit med förr, men jag tröttnar liksom inte på denna lilla akrobat :)

8 oktober 2014

Omtumlande

Igår var jag lite fel ute med min tolkning. Idag känns det som att tolkningen av onsdagstemat hamnar mer rätt. Mitt besök i Jerusalem tidigare i år, det var omtumlande!

7 oktober 2014

Magiskt

En märklig fisk i ett akvarium och med blixten på kan, utan aspekter på det fotografiska, framkalla en magisk känsla. Någon som vet vad fisken är för art?

5 oktober 2014

Skyltsöndag


Från en brygga i Bohuslän där jag trampat en del som liten. Återupplevde bryggan i veckan som gick.

Pumita skyltar på söndagar

4 oktober 2014

abc

står det på glasdörren in till det som var kontoret för abecita-fabriken en gång i tiden. Dörren - med glas från ett svensk glasbruk - är kvar, lokalerna likaså men numera är de museum. Gamla kontoret, som jag visar tre bilder ifrån, är historia om abecita-fabriken, resten av byggnaden är konstmuseum. Du kan läsa mer om Abecita konstmuseum i Borås här.

Dagens tema på Fototriss är rosa med syfte att stötta rosa bandets kamp för forskning och upplysning om bröstcancer. Mina bilder har tydliga kopplingar till just bröst, men för att få dem rosa har jag för ovanlighetens skull använt photoshop och lagt ett rosa filter över hela fotot.





2 oktober 2014

Arkitektur

Färska bilder ifrån Lysekil i Bohuslän. Fototriss har tema arkitektur denna vecka och när jag gick i Lysekil kan jag säga att uppslagen till en Fototriss var oändliga. Här kommer tre bilder som innehåller kontrasterande arkitektur. Jag tänker då på gammalt och nytt. Här kände jag att det fanns en salig blandning av olika tidsperioder. Ganska naturligt kanske, men inte alltid så vackert. 

¨